Menu

Bylaboratorium

Eksperimenterende Bylaboratorium

Huset for Vækst og Udvikling er tænkt som et åbent bylaboratorium hvor der er plads til eksperimenter.

Det kommer bl.a. til udtryk i forskellige skiftende udstillinger af planlagte eller tænkte eksempler på, hvordan Holstebro kan udvikle sig.

Du er meget velkommen til at komme ind og kigge på plancherne og udstillingerne, for at studerede dem nærmere og stille dine spørgsmål.

Model af Holstebro Sygehus
Kom ind og se modellen over Holstebro Sygehus bygget af Erling Graversen i 1978 og modellen af Sengetårnet bygget af arkitekter fra Birch & Krogboe

Spiralbroen ved Slagteriet
Kom ind og se plancher og modeller over den planlagte spiralbro, der skal fungere som både kunstværk og bindeled mellem bydele.

Gik du glip af disse udstillinger?

Tidligere har man i Huset for Vækst og udvikling kunne opleve følgende udstillinger, som du kan læse mere om nedenfor.

Tobaksfabrikken
Oplev modeller og plakater af gentænkningen af Tobaksfabrikken, som to arkitektelever fra Aarhus har forestillet sig det kan komme til at se ud en dag.

Børnenes Bæredygtige By
Lokale børn og skoler skabte i samarbejde med TV-personlighed Shane Brox børnenes bud på en fremtidig og bæredygtig by, lavet af genbrugsmaterialer, som kan ses i Huset.

Store Torv
Billedkunstelever fra Holstebro Gymnasium gentænkte, under vejledning af arkitekt Jesper Sandfeld, udformingen af Store Torv på 8 forskellige måder, som man kunne høre eleverne fortælle mere om i Huset.

Det Åbne Lokale i Huset for Vækst og Udvikling

I Det Åbne Lokale i Huset for Vækst og Udvikling har nystartede, ikke-kommercielle eller ikke allerede etablerede virksomheder mulighed for at låne lokalet i 1-3 uger for at afprøve forskellige borgerinddragende koncepter. Siden 2021 har vi haft alt fra kunstudstillinger til dialogmøder og kreative workshops.

Hvis du kunne have interesse i at låne Det Åbne Lokale, så kontakt Gitte Larsen på e-mail eller læs mere på Cityvæksts hjemmeside.

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev