Menu

Arkitekter får guldgrube af idéer med på vejen

22 mar, 2019

I løbet af den næste måned udpeger bestyrelsen for Holstebro Udvikling P/S tre arkitektteams, der skal konkurrere om at skabe den bedste plan for udvikling af sygehusgrunden og resten af midtbyen i Holstebro.

Der er masser af gode ideer at arbejde videre med, når tre teams af arkitekter i den nærmeste fremtid bliver udvalgt til at konkurrere om at udarbejde én stor og sammenhængende plan for sygehusgrunden og resten af midtbyen i Holstebro.

Forud for konkurrencen har Holstebro Udvikling haft en omfattende dialog med borgere i alle aldre, virksomheder og organisationer, så alle har haft mulighed for at komme med synspunkter og forslag 

Senest torsdag, hvor omkring 40 repræsentanter fra virksomheder og organisationer i Holstebro var samlet til det sidste af to såkaldte byfora, for at klæde arkitekterne bedst muligt på til arbejdet. 

Opgaven torsdag var at give bud på en rød tråd i byudviklingen, tematisere de mange ideer og komme med udspil til konkrete projekter, som kunne være en del af konkurrenceoplægget til arkitekterne. 

Se her, hvilke ideer formanden for By og Land, Jes Christian Jessen, har til fremtidens Holstebro:   

En konkret begyndelse
Kreativ købmand Peter Nørgaard var med på mødet torsdag og har et meget konkret bud på brugen af sygehusgrunden.

– Indret sygehusgrunden med ungdomsboliger, der har Danmarks billigste husleje. Og lad så de unge blive boende i lejlighederne til samme pris de næste år efter endt uddannelse.  Så skal I se dem binde sig til området. Jeg tænker, det er et meget konkret sted at begynde, når vi her har mange ideer oppe at vende, siger Peter Nørgaard.

En guldgrube af forslag
Sammen med input fra en stor gruppe unge og ikke mindst fra Byens Møde i februar, har Holstebro Udvikling nu mellem 400 og 500 store og små forslag til udviklingen af ikke blot sygehusgrunden, men hele midtbyen i Holstebro.

– Det er en fornøjelse at opleve, at så mange involverer sig i udviklingen af fremtidens midtby. Vi har fået en guldgrube af forslag. Opgaven bliver nu at tematisere forslagene, inden vi giver arkitekterne det endelige konkurrenceoplæg den 29. april, siger Jesper Larsen, der er direktør for Holstebro Udvikling P/S.

Han glæder sig over den store lyst blandt borgere, virksomheder og organisationer til at deltage i den omfattende proces, der fører frem til Byens Plan.

– Man kan virkelig kalde det for hele byens plan, siger han.

Holstebro har kulturen til forskel, men den kreative købmand Peter Nørgaard vil gerne lægge et ekstra lag på:

Livet skal tilbage til midtbyen
At dømme efter debatten torsdag er der et udpræget ønske om at binde gågaderne meget bedre sammen med torve og pladser og med nem og hurtig adgang til sygehusgrunden og anlægget, som kommer til at udvikle sig som en markant udvidelse af bymidten.

Der var også stort fokus på at trække livet tilbage til midtbyen både i form af boliger til alle aldersklasser, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og naturligvis attraktive gademiljøer og torve, som man har lyst til at opholde sig på. Fx med torvehaller, grønne oaser og kreative legepladser.

– Der er utrolig mange gode forslag, som vi jo ikke nødvendigvis behøver vente på kommer med i den store plan. Der er bestemt forslag i puljen, som vi kan begynder at føre ud i livet med det samme, hvis nogen er klar til at gribe boldene, siger Jesper Larsen.

Inden årets udgang har Holstebro Udvikling fundet et vinderprojekt for byudviklingen, som bliver præsenteret på et stort borgermøde.

Formanden for restauratørforeningen, Rune Bach, vil have et Holstebro, der også er hyggeligt efter lukketid:

Ideerne blomstrer

Vi samler alle idéer der fremkommer i processen i en logbog, som bliver et vigtigt arbejdsredskab for de arkitekter, der skal arbejde videre med Byens Plan. Du kan se et uddrag af logbogen her.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev