Menu

SYGEHUSGRUNDEN

Det kan du opleve!

Sygehusgrunden i Holstebro er stedet, hvor en helt ny bydel med fokus på bæredygtighed skal bygges. Udfoldelsen af denne vision kommer til at strække sig over de næste mange år, hvor der i faser vil blive arbejdet med forskellige dele af grunden.

Holstebro Udvikling P/S samarbejder med Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden om at udvikle sygehusgrunden ved at koordinere og facilitere midlertidighedsaktiviteter og eksperimenter i både inde- og uderum i samarbejde med borgere og aktører.

Formålet med aktiviteterne er bl.a. at bidrage til at skabe sammenhæng mellem bymidten og den kommende nye bydel på sygehusgrunden.

Klik på knappen for at komme til en oversigt over planlagte aktiviteter.

Video af Thomas Leerberg, Adm. Direktør for Sygehusgrunden P/S, der præsenterer Sygehusgrunden som case for Sustain week. Du kan læse mere om Sustain week her.
Har du nogle gode ideer til den nye bæredygtige bydel på Sygehusgrunden? Så vil vi meget gerne høre dem i vores survey nedenfor. 

Har du lyst til at være med? 

Har du en god idé?

I Holstebro Udvikling er vi altid interesserede i at høre gode idéer fra borgerne. Indsend din idé ved at klikke på nedenstående knap og udfylde felterne.

Samarbejde med aktører

Holstebro Udvikling er altid på udkig på efter “legekammarater”. Er du repræsentant for en aktør f.eks. en forening, institution, klub m.fl., der har lyst til at medvirke til en midlertidig aktivitet på Sygehusgrunden, så klik på nedenstående knap.

Hvis I har en projektuge, hvor I leder efter en case eller selv har en idé til en midlertidig aktivitet på Sygehusgrunden, så vil vi også gerne høre fra jer.

Samarbejde med borgere

Holstebro Udvikling P/S vil gerne invitere borgere, der har lyst til at deltage i frivilligt arbejde med idéudvikling og gennemførsel af midlertidige aktiviteter på Sygehusgrunden.

I tråd med Holstebro Udviklings øvrige arbejde med FNs verdensmål er gruppen sammensat af borgere bosat i Holstebro under hensyn til diversitet indenfor alder, køn, etnicitet mv..

Der sker indimellem en udskiftning i gruppen, så har du lyst til at være med, kan du skrive dig op på interesselisten ved at klikke på knappen og udfylde felterne.

Visionen for Sygehusgrunden

Hvad skal der ske med Holstebro Sygehus?

I februar 2022 blev Holstebro Sygehus lukket og overflyttet til Regionshospitalet Gødstrup. Den 1. august 2022 overtog Holstebro Kommune Sygehusgrunden fra Region Midtjylland, og i september 2022 blev bestyrelsen og direktøren for Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden udnævnt.

Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden består af Holstebro Kommune (45%) , Færchfonden (45%) og Aksel Nørgaard Holding (10%).

Arealudviklingsselskabets opgave er at skulle transformere Sygehusgrundens mere end 80.000 m2, til en helt ny og bæredygtig bydel centralt i Holstebro. 

Visionen for projektet er at udvikle den tidligere Sygehusgrund til en bæredygtig og om muligt CO2-negativ bydel i centrum af Holstebro.

Ambitionen er, at Sygehusgrunden bliver en ny og mangfoldig bydel, der er tænkt naturligt sammen med resten af midtbyen.

På billedet ses: H. C. Østerby, Kenneth Tønning, Claus Omann Jensen, Anne Charlotte Mark, Martin Nygaard Christoffersen, Thomas Leerberg, Lars Autrup og Aksel Nørgaard. Fraværende: bestyrrelsesformand Niels Højberg. Fotograf: Louise Boo
Billede fra rundvisning på Sygehusgrunden d. 18/10 2022 med Thomas Leerberg, Adm. Direktør for Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden. 

Sygehusgrunden og Byens Plan

Byens Plan blev lavet i årene 2018-2020 og indeholder seks visioner for Holstebro Bymidte: Plads til flere beboere, styrke byens natur, en mere levende midtby, forbindelser på tværs, ændret parkeringsstrategi og kulturen som dynamo for byens udvikling.

Tanken er, at Byens Plan skal være en plan, som kommende generationer også kan se klare spor efter om 100 år. Målet er helt overordnet at bidrage til at gøre Holstebro til en moderne grøn kulturkøbsstad og dermed at sikre, at Holstebro manifesterer sig som den centrale motor i Nordvestjylland.

I Byens Plan er der også en vision for, hvordan Sygehusgrunden kan udvikle sig. Denne vision arbejder Arealudviklingselskabet Sygehusgrunden videre med. Hvis du er interesseret i at se, hvad der skal bygges på Sygehusgrunden, så kan du følge med på Arealudviklingselskabets Sygehusgrundens hjemmeside.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev