Holstebro Udvikling støtter efterårsferie med gang i gågaden

11 okt, 2019

Det lokale eventbureau Bare Smil har planlagt fire aktiviteter i gågaden i løbet af efterårsferien. FIFA-mesterskaber og brætspilscafé er blandt andet noget af det, de unge medindehavere arrangerer. Holstebro Udvikling og CityVækst støtter projektet med 10.000 kr.


Efterårsferie er mere end varm kakao og besøg på museer med bedsteforældrene. Det mener det lokale eventbureau Bare Smil i hvert fald. Deres mål er at skabe en aktiv efterårsferie for alle.

– Der skal ske mere i Holstebro by, og det håber vi, vi kan være med til at sørge for med disse fire meget forskellige events, fortæller Mads Nørgaard Jensen, der er medindehaver af Bare Smil.

Og netop den målsætning bakker direktør for Holstebro Udvikling, Jesper Larsen, op om.

– Hele vores mål med at bidrage med 10.000 kr. til unge, der vil skabe mere liv i byen, er jo netop tiltag som det her. Og netop i efterårsferien har vi brug for nogle events, der kan samle store som små i Holstebros midtby og give noget liv, siger han.

Aktiviteter for alle

CityVækst og Holstebro Udvikling stiller også et af gågadens tomme butikslokaler til rådighed, som netop er tiltænkt aktiviteter for og med børn og unge. Og det er altså her, i Nørregade 54, de fire forskellige events finder sted i uge 42.

Mandag er der skattejagt for de mindste, hvor de på en gåtur rundt i byen skal finde en bestemt karakter. Tirsdag er der Holstebro-mesterskaberne i PlayStation-fodboldspillet FIFA 20, onsdag er der brætspilscafé, og torsdag er der danseevent for byens kvinder.

Direktøren for Holstebro Udvikling håber endnu flere unge vil følge trop og arrangere lignende tiltag. Og inden længe banker julegaveindkøbene på døren, og så er der flere oplagte events at tage fat i, mener Jesper Larsen.

– Nu nærmer vi os en kold og en mørk tid, men det betyder ikke, at der ikke er folk i gågaden, tværtimod. Julehandlen giver jo en fantastisk ramme om at arrangere juleklip, æbleskivebagning eller andet, siger direktøren.

Læs mere om, hvordan du og dine venner kan få 10.000 kr. til at føre jeres idé ud i livet her.

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev