Holstebros byudvikling bliver et guldæg for boliginvestorer

12 apr, 2019

En ny undersøgelse viser efterspørgsel på tusindvis af nye boliger i Holstebro og stort potentiale for investeringer i byudviklingen. Rapporten er bl.a. baseret på data fra boligsalget, befolkningsudviklingen og borgernes fremtidige flytteplaner, boligønsker og betalingsvilje.

Selskabet Holstebro Udvikling P/S har nu konkrete tal og en grundig rapport fra Exometric, der dokumenterer de positive tendenser på boligmarkedet og cementerer behovet for byudvikling og nybyggeri de næste fem år.

Rapportens konklusioner, som blev forelagt Økonomiudvalget i går, understøtter kommunens udviklingsplaner og giver større tryghed hos investorer, der vil gøre en god forretning i Holstebro Kommune.

– Der er gode grunde til, at investorer og udviklere skal kigge mod Holstebro. Undersøgelsen viser, at der er et stærkt grundlag for spændende byudvikling og investeringer i ny boliger. I Holstebro er antallet af borgere steget gennem 10 år, og udviklingen ser ud til at fortsætte. Konkret er der efterspørgsel efter næsten 2000 boliger i de kommende år i et område, hvor boligpriserne stiger og liggetiden falder. Der er også basis for mere eksklusive bebyggelser, fordi mange indikerer, at de er villige til at betale mere for nye boliger, end hvad boligerne handles til nu, siger Annemette Færch, som er bestyrelsesformand for både Holstebro Udvikling P/S og Færchfonden.

Især behov for lejligheder

Rapporten afdækker bl.a. de fremtidige boligønsker hos kommunens borgere og mulige tilflyttere fra andre områder. Og vurderingen er, at der bliver øget efterspørgsel på lejligheder og rækkehuse i kommunen. Boligdrømmene er lige fordelt mellem ejerbolig og lejebolig.

Alene i områderne slagterigrunden, sygehusgrunden og Holstebro midtby er der et potentiale på ca. 1.100 boliger over de næste fem år. Flest ønsker her at bo i små og mellemstore lejligheder op til 110 m2.

Nye boliger til egne og nye borgere

Holstebro Kommunes befolkningsudvikling ligger procentuelt helt gennemsnitligt for regionens kommuner, men kan dog til forskel fra flere andre forvente en fortsat positiv befolkningsudvikling. Dermed opstår også et behov for nye boliger.

Den positive udvikling ses også i tendensen i søgningen til kommunen, som aldrig har været større og nu ligger på 2,2 %. Da Holstebro Kommune udgør ca. 1 % af Danmarks befolkning, er det faktisk en relativ større søgning end til fx Aarhus Kommune.

– Det er godt at få bekræftet og dokumenteret behovet for de store projekter med byudvikling, vi er i gang med over de kommende mange år. Det er med til at tiltrække investorerne og konsolidere Holstebro som en attraktiv centerby for tilflyttere, siger borgmester H.C. Østerby.

De store boligpotentialer i kommunen kommer også af, at mange i de næste år vil flytte internt i kommunen. Det kan fx være når husejere bliver ældre og ikke længere ønsker at blive boende i deres eksisterende villa. Her efterspørger de mindre, moderne og vedligeholdelsesfrie boliger.

Potentialevurderingen er bestilt af Holstebro Udvikling P/S hos rådgivningsvirksomheden Exometric. Deres analyser knytter geografiske data om forbrugertyper sammen med spørgepaneldata om befolkningens flytteintentioner, boligpræferencer, betalingsvilje mm.

Holstebro Udvikling P/S er et partnerskab mellem Holstebro Kommune og Færchfonden. Gennem byudviklingsprojekter fremmer selskabet en dynamisk og spændende by, som tiltrækker mere liv, mennesker, arbejdspladser og dermed vækst til hele Nordvestjylland i fremtiden.

 

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev