Menu

Lokal kamp for klima og verdensmål

19 aug, 2021

Holstebro Udvikling P/S sætter de kommende måneder fokus på FN’s Verdensmål med blandt andet konference og stor børneevent. – Lokalt ejerskab er nødvendigt, hvis vi skal flytte os sammen internationalt, siger direktør Maj Britt Rosenmeyer Olsen

 

Den nyligt offentliggjorte klimarapport, hvor en række eksperter kalder på øjeblikkelig handling, har gjort de af FN’s Verdensmål, der handler om klimaet, endnu mere aktuelle. Og Holstebro Udvikling er klar til at tage kampen op og gøre en forskel.

Fra den 23. august til den 31. oktober, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, sætter organisationen fokus på verdensmålene – blandt andet med en aktørkonference for lokale virksomheder, en stor børneevent og oppyntning af byen.

– Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i. Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde som Holstebro ikke kommer uden om. Det handler blandt andet om at kunne tiltrække flere bosættere, flere unge til vores uddannelser og generelt at få sat Holstebro på kortet for verdensmål og bæredygtighed, siger direktør for Holstebro Udvikling Maj Britt Rosenmeyer Olsen og peger på, at det for Holstebro Udvikling falder godt i tråd med de strategiske spor organisationen arbejder med i 2021.

– Bæredygtighed er et af de tre strategiske spor – et andet er udvikling af bymidten. De to spor kan oplagt mødes omkring verdensmålene, siger hun og opfordrer til, at alle støtter op.

– FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, så det kan synes langt væk fra vores hverdag. Men uden lokalt ejerskab, bliver det bare ikke til noget. Lokal forankring er helt nødvendigt, hvis vi skal flytte os sammen internationalt. Så det er vigtigt, vi i Holstebro står sammen, hvis vi virkelig mener det, siger hun.

 

Konference og netværk

Holstebro Udvikling P/S inviterer alle lokale virksomheder, foreninger og organisationer til en aktørdag, der løber af stablen den 23. august. Aktørdagen foregår i Musikteatret i Holstebro og indeholder udover velkomst ved H.C. Østerby, også inspiration og gode historier fra virksomheder i Holstebro, der allerede arbejde med verdensmål og bæredygtighed. Stig Yding Sørensen, der er seniorkonsulent ved Teknologisk Institut og fortæller om, hvordan det går med verdensmålene i virksomhedernes hverdag. Derefter er der blandt andet gruppearbejde, netværk og paneldebat med blandt andre lokale debattører.

– Vi synes i al beskedenhed, at vi har fået skabt rammerne for en spændende og lærerig dag for alle. Vi har plads til 100 personer til aktørdagen, og de er taget, siger Maj Britt Rosenmeyer Olsen, så det vidner om både nysgerrighed og lyst til at videndele og arbejde med verdensmålene, også kommercielt.

 

Børneevent med guest star

I uge 34-40 inviterer Holstebro Udvikling P/S alle børn og andre kreative sjæle til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer sammen med Shane Brox – blandt andet kendt fra Shanes Verden fra tv.

– Holstebro Udvikling har tidligere lavet Byens plan, som er de voksnes bud på fremtidens Holstebro. Nu vil vi gerne give børnene en stemme, og det gør vi ved i samarbejde med Shane Brox at lade børnene komme med deres bud på fremtidens Holstebro – bygget i genbrugsmaterialer, fortæller Maj Britt Rosenmeyer Olsen.

I perioden på de seks uger laver Shane Brox seks små inspirationsfilm, og det er håbet, at både skoleklasser, institutioner og børn privat har lyst til at deltage. Genbrugsmaterialerne bliver leveret af Nomi4s.

Den 13. oktober kommer Shane Brox til Holstebro og samler alle de bidrag, som børnene har indleveret, til en stor udstilling, der kan opleves i Rådhusarkaden og på Store Torv.

Borgmester H.C. Østerby åbner sammen med en række af de deltagende børn udstillingen på St. Torv i forbindelse med Verdensmålsdagen den 14. oktober.

– Udstillingen kan opleves frem til den 30. oktober, hvorefter den vender tilbage til naturen, når lokale børn i samarbejde med Nomi4s er med til at skille tingene ad og sortere dem korrekt igen, fortæller Maj Britt Rosenmeyer Olsen.

I samme periode bliver byen pyntet op med store klistermærker med verdensmålene på fliserne i gågaderne, lige som mange af butikkerne følger op med verdensmålsklistermærker i vinduerne.

– Vi håber at både private, virksomheder, institutioner, skoler og alle andre har lyst til at være med til at gøre en forskel for klimaet og for vores by. Sammen kan vi gøre en forskel, siger Maj Britt Rosenmeyer Olsen.

 

For yderligere information kontakt venligst adm. dir. Maj Britt Rosenmeyer Olsen på 40 26 19 00

 

 

 

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev