Menu

Næsten 1.000 ideer til byudvikling

25 apr, 2019

Holstebro Udvikling P/S har over de seneste par måneder modtaget tæt på 1.000 ideer fra borgere og andre, som har et bankende hjerte for Holstebro. Ideerne er samlet i en logbog, som skal gives til de arkitekthold, der skal arbejde med en plan for fremtidens midtby i Holstebro.


Holstebro Udvikling P/S har gennem flere måneder arbejdet med at involvere borgerne og byens andre spillere i udviklingen af fremtidens Holstebro bymidte. Målet er, at alle gode ideer kommer i spil.

– Det er jo helt vildt og overvældende, at vi har fået næsten 1000 ideer og forslag fra en masse mennesker, der virkelig interesserer sig for udviklingen af Holstebro. Jeg har aldrig været i tvivl om, at der var opbakning til vores projekt, men det overrasker mig meget positivt, at interessen har været så stor, siger Jesper Larsen, direktør Holstebro Udvikling P/S.

Logbogen, som huser alle idéerne, bliver en del af det konkurrencemateriale, som tre tværfaglige arkitektteams skal tage udgangspunkt i, når stregerne til den fremtidige midtby skal tegnes.

– Vi glæder os meget til at give dem materialet, så de kan komme i gang med arbejdet. Selv om alle ideer selvfølgelig ikke kan føres ud i livet, så glæder jeg mig især til at give dem logbogen, fordi det er et fantastisk vidnesbyrd om, hvor engagerede borgerne og byens andre aktører er i at videreudvikle Holstebro til en endnu mere spændende by. Det er det stærkest mulige grundlag for at gennemføre en stærk byudvikling, siger Jesper Larsen.

Konkurrencematerialet bliver offentliggjort en af de kommende dage. Derefter er Holstebro Udvikling vært ved en rundvisning i Holstebro, hvor arkitektholdene kan se nærmere på byen, før de begynder at tegne. De tre hold skal have et bud på en udviklingsplan klar inden sommeren er omme, og Holstebro Udvikling forventer, at den endelige byudviklingsplan ligger klar inden udgangen af året. 

  

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev