Næsten 1.000 ideer til byudvikling

25 apr, 2019

Holstebro Udvikling P/S har over de seneste par måneder modtaget tæt på 1.000 ideer fra borgere og andre, som har et bankende hjerte for Holstebro. Ideerne er samlet i en logbog, som skal gives til de arkitekthold, der skal arbejde med en plan for fremtidens midtby i Holstebro.


Holstebro Udvikling P/S har gennem flere måneder arbejdet med at involvere borgerne og byens andre spillere i udviklingen af fremtidens Holstebro bymidte. Målet er, at alle gode ideer kommer i spil.

– Det er jo helt vildt og overvældende, at vi har fået næsten 1000 ideer og forslag fra en masse mennesker, der virkelig interesserer sig for udviklingen af Holstebro. Jeg har aldrig været i tvivl om, at der var opbakning til vores projekt, men det overrasker mig meget positivt, at interessen har været så stor, siger Jesper Larsen, direktør Holstebro Udvikling P/S.

Logbogen, som huser alle idéerne, bliver en del af det konkurrencemateriale, som tre tværfaglige arkitektteams skal tage udgangspunkt i, når stregerne til den fremtidige midtby skal tegnes.

– Vi glæder os meget til at give dem materialet, så de kan komme i gang med arbejdet. Selv om alle ideer selvfølgelig ikke kan føres ud i livet, så glæder jeg mig især til at give dem logbogen, fordi det er et fantastisk vidnesbyrd om, hvor engagerede borgerne og byens andre aktører er i at videreudvikle Holstebro til en endnu mere spændende by. Det er det stærkest mulige grundlag for at gennemføre en stærk byudvikling, siger Jesper Larsen.

Konkurrencematerialet bliver offentliggjort en af de kommende dage. Derefter er Holstebro Udvikling vært ved en rundvisning i Holstebro, hvor arkitektholdene kan se nærmere på byen, før de begynder at tegne. De tre hold skal have et bud på en udviklingsplan klar inden sommeren er omme, og Holstebro Udvikling forventer, at den endelige byudviklingsplan ligger klar inden udgangen af året. 

  

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev