Nu er der BID i Nørregade
Holstebro Udvikling støtter Cityvækst Holstebro og første resultat er til at få øje på: Masser af helt konkrete idéer til at skabe nyt liv i øverste del af gågaden.
Der var højt til loftet, da direktør Mikkel Niess fra BIDdanmark 21. januar 2020 præsenterede en helt ny model for at skabe liv og glade dage i gågaderne i Holstebro, den såkaldte BID-model.
Mere end end 50 butiksejere, ejendomsejere, kommunale embedsmænd og borgere af alle slags var mødt op for at høre mere om modellen og for selv at kaste helt konkrete ideer på bordet til udviklingen af bymidten.
På mødet satte Mikkel Niess fokus på Nørregade fra og med Nørreportcentret til og med det gamle rådhus.
– Hvad er godt ved området, hvad er dårligt ved området, og hvor vildt kan det blive, hvis vi virkelig tænker stort, lød opfordringen fra Mikkel Niess.
”Området har stort potentiale. Der er gode byrum at arbejde med og spændende specialbutikker”, lød det blandt andet fra deltagernes positivliste.
På den negative side blev det af flere fremhævet, at ”området er affolket udenfor butikkernes åbningstid, nogle butikker fremstår slidte og der er meget lidt grønt i området”.
Til gengæld er der ingen grænser for, hvor vildt det kunne blive ved en fælles indsats. I visionsfasen var et gennemgående bud en form for overdækning af torveområdet nord for Vandkunsten. På den måde kunne torvet blive til en grøn oase rundt om en form for scene, hvor blandt andet skoler og ungdomsuddannelser for alvor kunne slå sig løs og være med til at skabe masser af liv og trafik i centrum.
– Udfordringerne i alle byer er de samme. Løsningen er at sætte alle med interesse i et afgrænset område sammen og lade dem udvikle helt konkrete idéer sammen – og efterfølgende få det hele til at ske ved hjælp af hinandens netværk, sagde Mikkel Niess på mødet. Han viste eksempler fra bl.a. Vejle, hvor et dødt hjørne af byen ved hjælpe af BID-modellen, er blevet et af byens attraktive hjørner.
– De fleste steder med BID har oplevet markant fremgang, sagde han.
BID står for Business Improvement Districts, og går netop ud på at samle butiksejere, ejendomsejere, liberale erhverv, foreninger, kommunen og helt almindelige borgere i en fælles indsats for en afgrænset del af byen, som netop de har interesse i og lyst til at være med til at udvikle.
Det er Cityvækst, der står bag etableringen af BID i Holstebro, og Jesper Larsen er både direktør i Holstebro Udvikling og formand for Cityvækst Holstebro. Han glæder sig over interessen og engagementet på intromødet.
– Helt overordnet arbejder vi i Holstebro Udvikling med Byens Plan, som handler om at give nyt liv til byen på den lidt lange bane. BID sætter skub i samme udvikling på den helt korte bane, så de to indsatser supplerer hinanden rigtig godt, siger Jesper Larsen.
Holstebro Udvikling støtter økonomisk Cityvækst herunder, BID arbejdet i Holstebro. Det første egentlige arbejdsmøde finder sted tirsdag 18. februar kl. 8.30 – 9.45 i Det Gamle Rådhus. Alle med lyst til at deltage i det fremadrettede arbejde er velkommen.
Om os
Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.
Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.