Strandområde ved Vandkunsten tager form

11 mar, 2020


De første streger til et nyt strandområde nord for Vandkunsten i Nørregade blev præsenteret på BID-møde mandag morgen foran de mere end 20 deltagere. Det er blot det andet møde i BID-regi, og den store handlekraft i byen møder store roser fra BID Danmark direktør.

– Det bliver et nyt byrum med sport, leg og læring for alle, der vil være med.

Det fortæller Bjarne Jeppesen, indehaver af tøjbutikken Mr. Holstebro i Nørreportcentret og ejendomsbesidder i Nørregade, der sidder i arbejdsgruppen for det nye strandområde nord for Vandkunsten i Holstebros gågade.

– Vi har sendt en del prøveballoner op for at se, om der var opbakning til det her projekt, og de er alle kommet ned igen med meget positive tilbagemeldinger. Det er vores indtryk, at det er noget, der virkelig vil blive sat pris på, fortæller han. 

Strandområdet bliver udarbejdet i genbrugsmaterialer og med både siddepladser og grøn beplantning, skal det være en oase i gågaden for handlende og alle andre, der vil gøre brug af omgivelserne og strandstemningen. Det kan fx være idrætsforeninger og byens ungdomsskole, som begge ser gode muligheder for forskellige aktiviteter. Der kan blandt andet spilles fodbold, leges i sandet, bands fra ungdomsskolen kan spille musik, og de handlende og byens borgere kan nyde deres mad og kaffe fra de omkringliggende cafeer.

– Der er allerede mange, der har meldt tilbage med stor lyst til at spille ind i projektet med forskellige aktiviteter. Det kommer til at give liv og puls i byen, mener Bjarne Jeppesen, der har arbejdet tæt sammen med bl.a. Holstebro Kommunes planafdeling for at gøre ideen så tæt på realiserbar som muligt.   

Der er godt BID i Holstebro

At stranden nu for alvor er kommet på skitseplan er resultatet af, at Holstebro Cityvækst, med baggrund i Holstebro Udvikling P/S arbejde med Byens Plan, udpegede området fra Det Gamle Rådhus og videre op til og med Nørreportcentret til et BID – Business Improvement District. Ideen er at samle alle aktører med interesse i en mere levende midtby i helt konkrete projekter, der har en positiv nu-og-her-effekt på byen.

BID Danmark, som har ”BIDs” i mange af landets byer, står for at facilitere de månedlige møder med de frivillige, der har lyst til at være med. Direktøren i BID Danmark, Mikkel Niess, er imponeret over opbakningen fra byen.

– Det virker som om, der er et utrolig godt sammenhold. Når folk sidder her rundt om bordet og trækker på deres netværk, viser det jo en utrolig vilje og opbakning. Det er jeg imponeret over, siger Mikkel Niess, som ikke tidligere har oplevet så stor handlekraft.

– Der er nogen, der med det samme har taget ejerskab over ideerne. Strandområdet er et godt eksempel, hvor der er nogen, som faktisk har udviklet på ideen og på få uger har bragt den videre til et næsten køreklart projekt. Det lover jo super godt for byen, siger Mikkel Niess.

Planen er, at strandområdet skal stå klar senest 1. juni. Det næste BID-møde er 6. april, hvor alle er velkomne til at være med – det er helt uforpligtende og gratis at deltage. 
OBS: Pga. corona-virussen bliver BID-mødet afviklet virtuelt klokken 8.30-10.00. Læs mere her.

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev