Unge gav tommel op – og ned – til Holstebro

17 jan, 2019

Der var både røfler til parkeringshuse, kreativitet og store visioner, da 27 unge fra Rolf Krake Skolen, HTX og Produktionsskolen gav deres bud på en mere ungevenlig by, da Holstebro Udvikling holdt Unge-Event 17. januar 2019.

Under ledelse af konsulenthuset CFBO blev de unge sendt ud i byen i grupper for at give en tommel op og en tommel ned til de bedste og værste steder i Holstebro, hvor der blandt andet var roser til gågaden, biblioteket og Den Røde Plads, mens der var tidsler til parkeringshuse, trafiksikkerhed og anlæggets beskaffenhed. Herefter skulle de unge lade kreativiteten få frit løb og præsentere deres visioner for et fremtidigt Holstebro i en video – og her var særligt samlingssteder i fokus.

– Min gruppe præsenterede idéen om at udnytte det kæmpe potentiale Bazaren har, som jo slet ikke bliver udnyttet nu. Vi tænker, at man kan lade sig inspirere af den stemning, der er på Aarhus Street Food med caféer, musik og siddepladser. Hvis man kunne skabe sådan et miljø, tror jeg, det vil blive et centralt sted for unge i Holstebro, siger Malte Møller Høegh på 19 år fra HTX i Holstebro, der sammen med vennerne savner et sted at samles, som ikke er McDonalds eller centrerer sig om alkohol.

Et fremtidigt Holstebro
Andre grupper ønskede sig et cafémiljø ved åen, mens et samlingssted og bibliotek i godsbanehallerne med en gangbro på tværs af togskinnerne til slagterigrunden, var blandt de mere ambitiøse. Men særligt ideen om en ungdomscafé og ungdomsboliger på sygehusgrunden faldt i god jord hos direktøren for Holstebro Udvikling, Jesper Larsen, der lyttede med, da de unge præsenterede deres ideer.

– De unge er en stor og vigtig del af byens brugere og også de fremtidige brugere af byens rum. Derfor er det meget vigtigt for os at være i dialog med de unge og høre deres mening. At vi så har haft fornøjelsen af så super engagerede unge med så skarpe ideer, er en stor gave til vores arbejde. Nu har vi en masse indtryk, vi lige skal sunde os på, men jeg kan sagtens se muligheder i bedre trafikale forhold for cyklister og ungdomsboliger på sygehusgrunden, siger Jesper Larsen og tilføjer, at dialogen med de unge fortsætter.

Hvordan Holstebro ser ud om 10 år har måske også stor betydning for Isabell Moskjær på 18 år fra HTX, som regner med at søge tilbage til Holstebro, når studierne i de større byer er veloverstået.

”Det må ikke være blevet til en storby som Aarhus eller København, det skal stadig være den by, jeg voksede op i. Men jeg håber, mine børn får bedre muligheder i byen, når de er unge, og at det her arbejde i dag måske er med til at sikre det,” siger hun.

Unge-Eventet var første møde i Holstebro Udviklings arbejde, hvor de senere på måneden mødes med erhvervslivet til Byforum. 27. februar er alle inviteret til Byens Møde i Musikteatret, hvor alle, unge som gamle, kan høre mere om planerne og komme med input til fremtidens Holstebro. Det er gratis, og alle er velkomne.

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev