Unge gav deres bud på mere gang i Holstebro

18 sep, 2019

Ideerne fløj over bordene, da det lokale eventbureau Bare Smil, inviterede Holstebros unge til en workshop om events. Det skete med støtte fra Holstebro Udvikling, og målet er at skabe mere liv i Holstebro. Der var 10.000 kr. på højkant til det bedste bud.

En Gatsby-oplevelsestemafest, en julefilmmaratonsaften og en danseevent for byens unge kvinder. Der var mange og meget forskellige bud på events fra og til Holstebros unge ved eventworkshoppen tirsdag aften i et af Nørregades tomme butikslokaler.

Her skulle de unge over to timer udvikle og sætte rammerne for en event, hvor de b.la. skulle overveje alt fra afholdelsestidspunkt til antallet af frivillige og estimere økonomien.
Foran juryen, der bestod af Bare Smil, repræsentanter fra Holstebro Kommune, Erhvervsakademiet og Holstebro Udvikling, skulle de unge præsentere deres idé.

Og der var noget at kæmpe for: 10.000 kr. til vinderholdet til at gøre idé til virkelighed.

– Vi vil jo gerne gøre alt, hvad vi kan for at give de unge en spændende og levende midtby. Og når de unge har lysten til at eksekvere, har vi midlerne til hjælpe dem med at føre deres ideer ud i livet. Derfor er det super spændende at opleve, hvor engagerede og idérige byens unge er, siger Jesper Larsen, direktør for Holstebro Udvikling.

TV MIDTVEST besøgte event-workshoppen. Se indslaget her. 

F.U.K.H Festival
Der var store roser til alle idéerne, men de 10.000 kr. og de største roser gik til en gruppe af serviceøkonomer, som havde udtænkt vinderideen: F.U.K.H-festival. En endagsfestival for Foreninger for unge og kultur i Holstebro. Gratisbusser skal bringe unge fra hele kommunen sammen til festivalen med stand-up og koncerter med lokale bands, og hvor de mange forskellige foreninger kan vise sig frem og bringe de unge sammen.

Vindertitlen, pengene og de store roser vakte stor glæde hos vinderholdet, der nu skal i arbejdstøjet. Men at jurymedlem og chef for Strategi og Udvikling i Holstebro Kommune, Steen Brokær, lovede at kommunen vil være med som medspiller i festivalen, var noget helt særligt for gruppen, fortæller deltager på vinderholdet, Amalie Lundstrøm Andersen.

– Vi var næsten helt eksamensangste, da vi skulle præsentere vores idé. Det her er en idé, vi alle i gruppen virkelig brænder for at få mulighed for at føre ud i livet, så vi er vildt glade nu! Og at vi også fik Kommunen med på den, er jo bare rigtig sjovt, så nu skal vi i gang med at arbejde, siger hun

En ung og levende by
Workshoppen blev afholdt med støtte fra Holstebro Udvikling og Holstebro Cityvækst, som har en fælles mission: iværksætterivrige unge, der kan skabe liv i vores by.

Og at blive tænkt ind i den proces var der stor glæde over fra de unge deltagere.

– Det giver jo mega-god mening at invitere os unge med til at bidrage til udviklingen. Jeg bor selv her i byen, og jeg vil gerne være med til at gøre det her til et fedt sted at være, også for unge mennesker. Så hvis jeg kan være med til at bidrage til det, vil jeg meget gerne gøre en indsats, siger Tina Asmussen, der er nyuddannet serviceøkonom.

Også Tania Elsborg Rønnow Hansen synes, det er godt, der er mulighed for, at der kan ske lidt mere for byens unge.

– Jeg flyttede fra Holstebro for nogle år siden, men nu er jeg tilbage igen. Og jeg synes det er påfaldende at opleve, hvor lidt Holstebro tilbyder i forhold til byer som Aarhus og København. Det er vigtigt, at vi med sådan noget som det her, kan være med til at få de unge til at blive i Holstebro. Det er der ikke mange, der gør, fordi de har travlt med at se, hvad Aarhus og København tilbyder, siger hun.

Vindergruppen forventer at afholde F.U.K.H-festivalen i slutningen af marts 2020.

 

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev