Unge skal give nyt liv til tomme butikker

20 maj, 2019

Holstebro Udvikling og Cityvækst Holstebro opfordrer alle unge, der har idéer til, hvordan man kan skabe mere liv midtbyen, til at melde sig på banen. De kan få 10.000 kroner pr. idé til at komme i gang her og nu.

 

Hvordan kan vi skabe liv i nogle af de tomme butikker i gågaderne og samtidig gøre det mere spændende at være ung i Holstebro?

Sådan lyder et af spørgsmålene fra Holstebro Udvikling, der i samarbejde med Cityvækst opfordrer unge til at byde ind med gode idéer til konkrete aktiviteter i midtbyen. Og pengene følger med: 10.000 kroner pr. idé.

– De unge har spillet en meget stor rolle i idéfasen af vores arbejde med det store byudviklingsprojekt. De har en ny  tilgang til tingene, som er super forfriskende, siger Jesper Larsen, der er direktør i Holstebro Udvikling.

Lige nu sidder nogle af landets dygtigste arkitekter og tegner stregerne til en udviklingsplan over fremtidens midtby i Holstebro, men Jesper Larsen ser ingen grund til at vente på den store plan, før de unge kan afprøve nogle af deres idéer til mere gang i Holstebro midtby.

Samarbejde på tværs

Formanden for Holstebro Cityvækst, Michael Ulsted, er med på ideen og peger på tomme butikslokaler i gågaden, som et helt oplagt sted for de unge at skabe nyt liv.

– Det er ikke godt for noget eller nogen, at der er tomme butikker i en ellers levende gågade. Et samarbejde med de unge åbner for, at vi kan få noget sjov og kreativitet i lokalerne. Det kan skabe endnu mere liv til gavn for alle, siger Michael Ulsted.

Frederik Vester, som går på 3. år på HTX, glæder sig over initiativet, og han er sikker på, at rigtig mange unge, vil være med.

– Jeg synes, det er en mega god idé. Jeg har en del kammerater, der kunne være klar på at lave en masse fede ting, og nu hvor vi har læseferie og snart sommerferie, har vi rigtig meget tid. Det her initiativ giver os mulighed for at få en sommer, hvor der faktisk sker en masse i byen, og hvor vi unge kan mødes om noget, så det synes jeg er rigtig fedt, siger Frederik Vester.

Og der behøver ikke være langt fra idé til handling. Hjælp og tilskud til ideen kræver blot en kort ansøgning med informationer, som modtagerne hurtigt læser og besvarer. Er svaret positivt, er det bare at gå i gang.

– Det er vigtigt for os ikke at holde de unge hen med papirarbejde. Når først et hold unge melder sig på banen med en god idé, der kan passe ind i en tom butik, så skal vi være klar til at trykke på start og give dem den hjælp, de har brug for, siger Jesper Larsen.

Håbet er, at de unges kreativitet kan skabe en levende midtby over foråret og sommeren. De 10.000 kroner til hvert projekt kan de unge bruge til alt andet end lønninger.

 

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev