Ungt Holstebro-bureau kickstarter
unges drømme om mere liv i byen

3 sep, 2019

Er du en af de unge i byen, som drømmer om mere liv i Holstebro? Så sæt kryds i kalenderen 17. september. Det lokale eventbureau Bare Smil, vil på en workshop kickstarte andres lyst til at lave arrangementer målrettet mod unge i Holstebro.

Hvad skal der til for at skabe en event som Nostalgifestivalen i Lystanlægget? Hvordan afvikler man en koncert, så den får succes som Sting-koncerten? Og kan et par unge gå sammen om at lave en ølfestival eller en brætspilscafé eller noget helt tredje?

Alt det og meget mere vil det nye, Holstebro-baserede eventbureau Bare Smil inspirere Holstebros unge til, når de 17. september åbner dørene til en workshop om at lave events. Workshoppen finder sted tæt på Nørreportcentret i Nørregade 54. Folkene bag Bare Smil er selv unge. Mads Nørgaard Jensen er ’the grand old man’ på 30 år, og hans kollega Sabine Hallum er 25 år.

Ideen til workshoppen spirede hos de to efter at have hørt om Holstebro Udvikling og Cityvækst Holstebros initiativ med at støtte unge, der har en idé eller et konkret projekt, der kan skabe mere liv i byen med 10.000 kr.

Workshop af unge – til unge

Og det er netop dén støtte, Bare Smil har modtaget til at holde deres workshop. 

– Det er virkelig fremsynet og sympatisk at støtte de unges ideer og projekter, så vi kan få en mere levende midtby. Det er jo de unge, som skal leve i fremtidens Holstebro, så det er vigtigt, at man som ung oplever, at der er gang i byen. Vi er selv et par unge mennesker, der kan sætte os ind i de ønsker og drømme, som andre unge har. Med støtten får vi mulighed for at inspirere en masse andre af byens unge til selv at kaste sig ud i at arbejde med events og projekter, siger Mads Nørgaard Jensen, medejer af Bare Smil. 

For Holstebro Udvikling og Cityvækst Holstebro er workshoppen oplagt at støtte, da der ved at inspirere og uddanne byens unge til at skabe events, er et stort fremtidsperspektiv i mange aktiviteter over de kommende år.

Til event-workshoppen får deltagerne en introduktion til kunsten at skabe og afvikle events. Deltagerne skal senere selv præsentere en idé til en event, de gerne vil afvikle i Holstebro, og en jury vil kåre en eller flere vindere. De bedste idéer kommer i betragtning til at modtage Holstebro Udvikling og Cityvæksts støtte på op til 10.000 kr. til at føre eventen ud i livet.

Se mere om arrangementet og tilmeld dig her.

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev