Virksomheder og organisationer mødtes til Byforum
Skal Holstebro være Købmændenes Jerusalem eller Nordens Firenze?
Der var ikke sparet på diskussionslysten eller ambitionerne for Holstebro, da 40 inviterede aktører fra byens organisationer og virksomheder 24. januar deltog i Holstebro Udviklings Byforum på Holstebro Museum. Målet er en visionær udviklingsplan for byen.
Deltagerne i Byforum var alt fra formænd for erhvervsorganisationer og ejendomsinvestorer til repræsentanter fra borgerforeninger og sportsklubber. Sammen brugte de en eftermiddag med Holstebro Udvikling for i form af en workshop at give deres bud på byudviklingen i Holstebro.
– Det er fantastisk at opleve, hvordan ideerne sprudler og engagementet brænder igennem hos alle for at være med til at udvikle Holstebro by. Sådan var det i sidste uge, da de unge gav deres bud på fremtidens by, og sådan er det nu, hvor organisationer, foreninger og rutinerede beslutningstagere kommer med deres input til byudvikling, siger Jesper Larsen, direktør i Holstebro Udvikling.
Rasmus Cassøe, partner i konsulenthuset CFBO, styrede dagens workshop. Han siger:
– Dialog og involvering med aktørerne i Holstebro er vigtig, fordi det giver det rigtige fundament for en stærk byudvikling. En dag som i dag samler vi viden ind, som bliver taget med i den videre proces. Vi vil gerne have så mange på banen som muligt, siger Rasmus Cassøe
Opdelt i fire grupper ved hver deres bord fik deltagerne på skift besøg af en bordformand, der under emner som ”Kultur og Byliv”, ”Holstebro som Destination og Handelsby” og ”Et sammenhængende Holstebro” satte diskussionen i gang hos deltagerne.
Der blev blandt andet talt om en udvidelse af begrebet ”Holstebro midtby”, om slagterigrunden, om udearealer og om mikset af boliger til alt fra unge til ældre i byen. Blandt de mere højtflyvende ideer var en nedgravning af togskinnerne.
Et Fællesskabernes Midtby. Nordens Firenze.
Workshoppen blev rundet af med gruppernes fælles visioner for byen, hvor Italiens kunsthovedstad, Firenze, blev brugt som et forbillede, ligesom filosoffen Søren Kirkegaards beskrivelse af Holstebro som værende Købmændenes Jerusalem blev fremhævet som en vision. Og netop købmænd og det at handle er vigtigt for den snart 750 år gamle købstad, mener museumsdirektør for Holstebro Museum, Ingeborg Svennevig.
– ”At handle” betyder jo mange ting. Det betyder selvfølgelig at købe noget, men det betyder også at være sammen med hinanden, og det betyder også at gøre noget. Der er en rigtig, rigtig stor handlekraft i Holstebro. Og den er totalt afgørende for den videre udvikling, siger Ingeborg Svennevig.
Byforum var den anden workshop i en række dialogmøder med byens aktører arrangeret af Holstebro Udvikling. Næste arrangement er 27. februar, hvor alle byens borgere bliver inviteret til Byens Møde i Musikteatret for at høre om visionerne for Holstebro og bidrage med egne input.
Om os
Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.
Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.