Arkitekter gik et spadestik dybere i udviklingsplanerne

2 jul, 2019

27. juni var Holstebro Udvikling vært for den anden og sidste workshop for de tre, tværfaglige arkitektteams i arbejdet frem mod Byens Plan. Arkitekterne stak spaden dybere end tidligere i deres foreløbige udviklingsplaner til stor begejstring for bedømmelsesudvalg og bestyrelse.

I mere end to måneder har de tre arkitektteams arbejdet med en udviklingsplan for den 70.000 kvadratmeter store sygehusgrund og resten af midtbyen i Holstebro. På workshoppen var det tid til at præsentere deres – stadig spæde – bud på en samlet udviklingsplan.

Præsentationerne fra arkitektholdene Team AART, Team Vandkunsten og Team Lendager, åbnede op for dialog mellem arkitektholdene og bedømmelsesudvalget, hvor de foreløbige bud blev skærpet og  konkrete projekter og muligheder blev diskuteret.

Holdenes fremlæggelser og diskussionerne på workshoppen, vakte stor begejstring blandt bestyrelse og bedømmelsesudvalg.

I videoen øverst kan du se, hvad borgmester H.C. Østerby, bestyrelsesformand Annemette Færch og de to fagdommere, Jens Christian Pasgaard og Lisbeth Wolters, synes om det de så på workshoppen.

Nu er der arbejdsro til arkitektholdene, som i september afleverer deres bud på en udviklingsplan for midtbyen i Holstebro herunder den 70.000 kvadratmeter store sygehusgrund. Forslagene offentliggøres og vinderen kåres på et borgermøde i Holstebro 7. oktober 2019.  

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev