Lokal sult efter arbejde med verdensmål

5 okt, 2021

PRESSEMEDDELELSE

Holstebro Udvikling P/S, oktober 2021

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s verdensmål og oplever stor interesse og opbakning fra både virksomheder og private. Den 14. oktober kan alle komme til stor verdensmålsdag med lokale workshops og besøg af TV-kendisserne Peter Tanev og Shane Brox.

Da Holstebro Udvikling P/S for et par måneder siden begyndte at arbejde med FN’s 17 verdensmål, var det med stor usikkerhed på, om den lokale opbakning ville komme eller udeblive. Men enhver tvivl er siden blevet gjort til skamme: Opbakningen har været enorm.

– Jeg er faktisk helt overvældet. Vores arbejde med verdensmålene er blevet rigtig godt modtaget. Vi mærker en stor lokal sult efter at gøre noget. Både private, offentlige institutioner og virksomheder vil meget gerne tage del i det og har en stor nysgerrighed i forhold til det lokale arbejde med verdensmålene, siger direktør for Holstebro Udvikling P/S Maj Britt Rosenmeyer Olsen, som glæder sig over, at verdensmålene – der kan synes fjerne i vores hverdag – på den måde bliver nærværende og lokale.

– Verdensmålene er et fællessprog som vi alle taler ind i – en ramme, som vi kan bruge til at få italesat mange af de udfordringer, verden kæmper med. Det sker selvfølgelig i høj grad på regeringsniveau, men det er vigtigt også at italesætte det på individ-, familie- og organisationsniveau, fordi vi skal i dialog for at løse udfordringerne, siger Maj Britt Rosenmeyer Olsen og peger på, at næste led i arbejdet med verdensmålene er en stort anlagt verdensmålsdag for alle den 14. oktober på Store Torv i Holstebro midtby.

– Verdensmålsdagen skal gerne understøtte den dialog, vi sammen har fået etableret og via events holde fokus på det, virksomheder og private synes er vigtigt. På Verdensmålsdagen tager vi verdensmålene helt ud af den politiske kontekst og ud i et andet forum, hvor alle kan være med og forholde sig til det. Her kan almindelige mennesker få fingrene ned i problemstillingerne, så målene bliver mere nærværende end politiske visioner, som godt kan være svære at forholde sig til. Vi starter der hvor folk er, for det tror vi på virker, siger hun.

Folkemøde-stemning og special guest stars

Maj Britt Rosenmeyer Olsen håber på, at Verdensmålsdagen får en stemning, der ligger tæt op ad stemningen på et folkemøde med mange forskellige aktører, der arbejder sammen på kryds og tværs.

– Vi oplever, at virksomheder, institutioner og private pludselig har fundet hinanden og arbejder sammen på eget initiativ. Jeg har hørt flere virksomheder sige, at det er dejligt, at de har fundet hinanden på tværs, fordi det giver nye muligheder for at lave nye innovative ting sammen, siger hun. Rigtig mange aktører vil gerne fællesskabet, og det kan Holstebro Udvikling P/S understøtte ved at facilitere sådan en dag som Verdensmålsdagen.

På Verdensmålsdagen vil der være 18 pavilloner opstillet på St. Torv, hvor 27 private og offentlige virksomheder og organisationer laver events, workshops og meget andet, som inspirerer og fortæller om, hvordan man kan arbejde med verdensmålene på tværs.

Blandt andet bliver der et arbejdende værksted, hvor man kan skabe kunst af genbrug. På en anden stand kan man få inspiration til at gøre julen mere grøn. Man kan også følge sit vands rejse fra undergrunden ud til forbrugerne og tilbage til naturen. Og så kommer studerende fra UCH med en række idéer til løsninger på forskellige verdensmålsudfordringer. Og meget mere.

Fra en scene på St. Torv byder dagen også på aktiviteter, bl.a. tre foredrag med meteorolog og klimaekspert, Peter Tanev, som går bag om aktuelle klimaudfordringer, og hvad de betyder for vores vejr og hverdag.

Og så kommer Shane brox – kendt fra DR og udsendelserne Shanes verden og Shanes jul – og åbner den udstilling, som har været seks uger under vejs. Udstillingen er lavet af kommunens børn i samarbejde med Shane Brox, Holstebro Udvikling P/S og Nomi4s.

I forbindelse med åbning af udstillingen sælger og signerer Shane Brox desuden sin nye bog, Byg en bedre Verden med Shane, som ellers først udkommer den 19. oktober. Bogen er en samtale- og byggebog, som forklarer FN’s 17 Verdensmål, så de er nemme at forstå og lette at huske. Hvert mål går hånd i hånd med en handling, som vi alle kan gøre for hinanden og Jorden.

Verdensmålsdagen bliver åbnet fra scenen på St. Torv kl. 10.00 af Maj Brit Rosenmeyer Olsen og H.C. Østerby. Pavillonerne er åbne i butikkernes åbningstid fra kl. 10.00-17.30.

 

Se aktører og det fulde program for Verdensmålsdagen her.

 

For yderligere information kontakt venligst adm. dir. Maj Britt Rosenmeyer Olsen på 40 26 19 00

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Instagram, Facebook, Twitter og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev