Menu

Debatindlæg: Møde på mandag. Fokus på arkitektur og byudvikling i Holstebro

7 okt, 2019

Der er grund til at hylde arkitekturen. Prøv bare at gå en tur i Nørregade og kig lidt opad bygningerne og læg mærke til de mange flotte facader, udhæng og udsmykninger.
Men der er grund til at stå vagt om bygningskulturen, en midtby med historisk sjæl vækker glæde hos de fleste, men hvordan bevarer man denne sjæl?

Af Ole Skydt, Østerbrogade 22, Holstebro, BY & LAND, og Jes Christian Jessen

Bragt første gang 5. oktober i Dagbladet Holstebro

Vi håber også, at arkitekturen er i fokus mandag den 7. oktober, når Holstebro på et borgermøde i Black Box i Musikteatret afslører de tre bud på fremtidens plan for sygehusgrunden, slagterigrunden og resten af bymidten, og derefter kårer vinderen.

De tre arkitektteams fremlægger deres forslag for midtbyens fremtid, forslag de har arbejdet med siden foråret.

Vi har for længst i BY & LAND givet vores besyv med i debatten om midtbyens fremtid, og vi har holdt flere inspirations- og debatmøder. Vi har forsøgt at tænke bredt.

Men især bygningskulturen banker vores hjerte i den grad for. Vi har derfor store forventninger til forslagene fra de tre teams Men.! Debatten om bygningskulturen i byen vil og skal fortsætte efter mandag den 7. oktober.

I Holstebro Festuge 2020, der holdes 8.- 14. juni, vil vi derfor fra BY & LAND i Holstebro og Omegn byde ind med følgende indslag: 1. Udstilling om bygningskultur og bevaringsværdige bygninger i rådhusfoyeren baseret på mere end 3.000 fotos af lokale huse og bygninger. 2. Guidede ture i midtbyen, vi kalder dem ” åbne øjne”. 3.

Omvisninger i lystanlægget for at sætte fokus på byens grønne islæt. Og måske 4. Et debatmøde om byens fremtid og andre aktiviteter efter at den nye plan har sat sig lidt i vores bevidsthed.

Men husk at møde op i Black Box på mandag.

Læs mere om byudviklingen i Holstebro

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev