På trods af corona-krise: Stadig et stærkt BID i Holstebro
Der blev givet gode råd til detailhandlen og de erhvervsdrivende i byen, mens flere projekter og nye ideer kom på bordet, da det tredje BID-møde blev afholdt. Corona-krisens kedelige skygge lagde ikke en dæmper på engagementet hos de 20 deltagere, som alle ønsker en mere levende bymidte i Holstebro.
BID-mødedeltagerne var i uvante rammer, da BID-Danmark mandag faciliterede det tredje BID-møde, som Holstebro Cityvækst, i samarbejde med Holstebro Udvikling, inviterede til. Corona-krisen umuliggjorde nemlig det fysiske møde, som i stedet blev afholdt i et virtuelt møderum.
Mødet var i høj grad præget af de omstændigheder, corona-virussen fører med sig over hele landet, og her er Holstebro selvfølgelig ingen undtagelse. Bl.a. holdt konsulent hos Startvækst i Holstebro, Peter Pasgaard, et oplæg om, hvordan detailhandlen kan komme gennem krisen. Også direktør for BID-Danmark, Mikkel Niess, delte erfaringer fra andre byer, hvor der også er BIDs.
– Mange butikker kører som et stort, gammelt damplokomotiv, og hvis man vælger at lukke sin butik midlertidigt ned, som mange gør nu, så stopper lokomotivet, og så er det altså rigtig svært og tungt at få i gang igen. Omvendt må jeg sige, at dem der er i gang, de altså holder sig fint på skinnerne ved at være kreative og aktive på bl.a. de sociale medier, sagde Mikkel Niess på BID-mødet.
Se hele det virtuelle BID-møde her.
Aktiviteter trods aflysning
Corona-virussen har ført til et væld af aflysninger af arrangementer i byen, hvor bl.a. Holstebro Festuge er blevet flyttet til år 2021. På mødet, hvor bl.a. borgmester, HC Østerby, og repræsentanter fra Handelstandsforeningen og andre aktører i bymidten deltog, blev aflysningen dog hurtigt til nye muligheder. For hvorfor ikke afholde de planlagte arrangementer alligevel, når vi er på den anden side af corona-krisen, blev der foreslået fra en af deltagerne. Og det er netop kernen i BID-arbejdet, mener formand for Holstebro Cityvækst, Jesper Larsen.
– Det er præcis det med at se muligheder og ikke begrænsninger, vi rigtig gerne vil have ud af dette arbejde. Og at et så konkret og løsningsorienteret forslag kommer på bordet, er jo kun super godt, siger Jesper Larsen, der også er direktør for Holstebro Udvikling.
I Holstebros gågade holder stadig flere butikker åbent, og det er vigtigt for arbejdet med at skabe liv i byen, mener Jesper Larsen.
– At der er liv i gågaden med åbne butikker og handlende giver os en base af aktivitet, vi har mulighed for at arbejde ud fra. På den korte bane er vores opgave at se på, hvordan vi kan bidrage til mere liv i byen og samtidig spille ind i, hvordan vi kan være med til at sørge for, at vi passer ekstra godt på hinanden, og at alle trygt kan handle og bruge byen, siger Jesper Larsen.
Snarlig indvielse af strandområde ved Vandkunsten
På det seneste BID-møde blev planerne for et af de helt konkrete projekter, et strandområde med amfi-scene nord for Vandkunsten i Nørregade, præsenteret. Arbejdsgruppen kunne denne gang fortælle, at finansieringen er på plads, at elementerne er bestilt, og at de forventer en snarlig indvielse.
– Det er skønt at mærke, at der fortsat er fuld opbakning til det, vi sætter i gang, og at det altså også er muligt at få finansieret projekterne blandt lokale aktører. Det giver os en tro på, at vi virkelig kan gøre en forskel med BID-arbejdet, siger Jesper Larsen.
I skyggen af corona-virussens udfordringer forventer Jesper Larsen, at der allerede indenfor de kommende par uger, vil blive afholdt endnu et virtuelt BID-møde, hvor alle er velkomne til at deltage. På Holstebro Udviklings hjemmeside kan du se hele det virtuelle BID-møde.
Klik her, og download hele præsentationen om, hvordan virksomheder klarer sig bedst gennem corona-krisen af konsulent hos Startvækst Holstebro, Peter Pasgaard.
Om os
Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.
Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.