Parallelkonkurrencen skudt i gang

19 feb, 2019

Ambitiøs udviklingsplan for Holstebro midtby

70.000 kvadratmeter midt i Holstebro by er klar til at blive bygget på om et par år, og ambitionerne for fremtidens by er store. Derfor inviterer Holstebro Udvikling P/S nu arkitekter ind til at give deres bud – målet er at få en samlet plan for udvikling af Holstebro midtby.

Byen lever, når mennesker lever i byen. En dynamisk og spændende bymidte er med til at tiltrække mere liv til byen, mennesker, arbejdspladser og dermed vækst til hele Nordvestjylland i fremtiden. Det er filosofien bag udvikling af midtbyen i Holstebro, og derfor inviterer udviklingsselskabet Holstebro Udvikling nu arkitektfirmaer ind til at give deres bud på byudvikling.

Og der er store og bynære arealer i Holstebro midtby at udvikle, herunder 70.000 kvadratmeter midt i byen, som bliver ledige, når Hospitalsenheden Vest flytter fra Holstebro til et nyt supersygehus i 2021.

En konkurrence om byudvikling skal føre frem til en ambitiøs plan for udviklingen af Holstebro Midtby, som skal ligge klar om et år – også kaldet Byens Plan. Planen kommer til at omfatte hele kernen af Holstebro by, der i dag har knap 40.000 indbyggere.

Dialog og samarbejde på tværs
– Holstebro Udvikling P/S er sat i verden for at fremme og føre spændende byudviklingsprojekter ud i livet sammen med de mange, der har et bankende hjerte for Holstebro. Vi vil sammen sætte nye standarder for Holstebro by, siger Jesper Larsen, der er direktør for Holstebro Udvikling P/S.

Og der er mange, som går helhjertet ind i byudviklingen i Holstebro. Holstebro Udvikling P/S er et partnerselskab mellem Holstebro Kommune (49 pct.) og den private Færchfonden (51pct.). En stærk konstruktion med offentlige og private interesser. 

– Ambitionen er, at videreudviklingen af byen skal være kommerciel, langsigtet og stærk, så den kommer mange til gode og manifesterer Holstebro som den centrale motor i Nordvestjylland, siger Jesper Larsen.

 Byudvikling med involvering
Netop på grund af ambitionerne for midtbyen bliver der arbejdet hårdt – på mange fronter – for at involvere mange interessenter gennem dialog.– Der er tale om et meget stort udviklingsprojekt for hele Holstebro midtby, og vi tror på, at succes bliver sikret gennem dialog og inddragelse af mange, som føler ejerskab, siger Jesper Larsen, som glæder sig over en meget stor interesse for at give sin mening til kende.

Jesper Larsen har mange års erfaring med store udviklings- og investeringsprojekter. I forbindelse med byudviklingen i Holstebro arbejder han sammen med byplan tegnestuen CFBO fra Aarhus, som bl.a. tager sig af at udskrive arkitektkonkurrencen.

En stor, samlet udviklingsplan for Holstebro by skal også sikre, at fremtidens konkrete projekter er gennemsigtige – ikke bare for byen – men også for kommende investorer.

 

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev