Sæt kryds i kalenderen
- vi kårer vinderen af fremtidens byudvikling

12 sep, 2019

Tre anerkendte arkitektteams viser deres ideer til, hvordan Holstebro midtby skal se ud i fremtiden, og det bedste forslag bliver kåret. Det hele sker meget a pro pos på arkitekturens dag den 7. oktober med stort borgermøde i Holstebro.
Ambitionerne for borgerinddragelse fortsætter og arrangørerne håber på stort fremmøde.

Opfordringen er klar: Kom til Byens Møde 2.0 den 7. oktober fra kl. 19 til 21.00 i Black Box, hvor der bliver kåret det bedste bud på en sammenhængende og langsigtet plan for den 70.000 kvadratmeter store sygehusgrund og resten af midtbyen.

”Hele 19 arkitektteams ville gerne tegne stregerne til fremtidens Holstebro. Vi udvalgte tre af landets stærkeste arkitektteams til opgaven. De har i de seneste måneder knoklet med deres forslag til fremtidens midtby i Holstebro. Nu glæder vi os rigtigt meget til at vise alle borgerne, hvordan arkitekterne mener, Holstebro skal udvikle sig,” siger Jesper Larsen, direktør i Holstebro Udvikling P/S.

Byens Møde 2.0 holdes på arkitekturens dag, hvor der over hele landet er fokus på arkitektur og kulturmiljøer. I Holstebro præsenterer og udstiller de tre arkitektteams deres forslag, og fremtidsforsker Anne-Marie Dahl, Futuria, fortæller om megatrends inden for byudvikling. Eksempelvis medfører digitaliseringen og et flydende arbejdsmarked, at vi får nye frihedsgrader med hensyn til, hvor vi bosætter os. Her er det levende byer med en klar og tydelig historie, der tiltrækker nye borgere.

Det bedste fra tre forslag
Aftenens højdepunkt bliver kåringen af vinderen, som bestyrelsesformand Annemette Færch, Holstebro Udvikling P/S, og borgmester H.C. Østerby står i spidsen for.

Det vindende arkitektteam får til opgave – frem mod årsskiftet – ikke blot at forfine det vindende forslag, men også at indarbejde de stærkeste elementer fra de to andre forslag, der var med i opløbet.

”Nøglen til vellykket byudvikling tager udgangspunkt i borgerinddragelse, som har kendetegnet vores bys udviklingsprojekt lige fra første dag og også vil gøre det fremad. Arkitekterne fik overdraget alle 1000 ønsker til fremtidens Holstebro, som kom fra borgere, organisationer og foreninger. Derfor er det også helt naturligt, at det vindende team frem til årsskiftet skal arbejde videre med at lytte og inddrage endnu flere gode ideer. Først dér, har vi den helt endelige plan for vores byudvikling,” siger Jesper Larsen.

Se mere om arrangementet her.

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev