Stor interesse fra landets arkitekter for at lave byudvikling i Holstebro

26 mar, 2019

Interessen for at udvikle en spændende bymidte i Holstebro er stor. 19 tværfaglige arkitektteams fra hele landet har netop meldt ind, at de ønsker at være med til at lave en langsigtet og sammenhængende plan for fremtidens midtby.

Holstebro har en sjælden mulighed for at videreudvikle sin bymidte, fordi Hospitalsenheden Vest rykker til det nye sygehus i Gødstrup i 2021. Det er anledningen til at udarbejde en samlet udviklingsplan for hele bymidten.

– Filosofien bag vores ønsker om byudvikling i Holstebro er, at en dynamisk og spændende bymidte er med til at tiltrække mere liv til byen, mennesker, arbejdspladser og dermed vækst til hele Nordvestjylland i fremtiden, siger Jesper Larsen, der er direktør for Holstebro Udvikling P/S. Han glæder sig over den store interesse fra arkitektfirmaer i hele landet for at være med i udviklingsarbejdet. 

Planen skal ikke alene omhandle den 70.000 kvadratmeter store sygehusgrund. Den skal også give bud på udviklingen i hele midtbyen, så det er attraktivt og transparent for investorer og projektudviklere at investere i konkrete projekter i byen over de næste mange år.


Den bedste plan

Bestyrelsen for Holstebro Udvikling skal nu vurdere materialet fra de 19 arkitektfirmaer og udvælge tre teams, som går videre i konkurrencen om at udarbejde den bedste udviklingsplan. Den færdige plan skal ligge klar sidst på året.

– Den store interesse fra dygtige arkitekter i hele landet ser jeg som et udtryk for, at mange kan se, at det er en utrolig spændende udviklingsopgave og en anerkendelse af, at der er ambitioner og stor opbakning bag hele vores set up. Både i form af et privat/offentligt ejerskab til byudviklingsprojektet og en dyb involvering af borgere, erhvervsliv og organisationer i Holstebro, siger Jesper Larsen.


Private og offentlige penge

Holstebro Udvikling P/S er et partnerselskab, som er ejet 51% af Færchfonden og 49% af Holstebro Kommune. Byplantegnestuen CFBO i Aarhus er valgt til at tage sig af selve arkitektkonkurrencen. Her er partner Rasmus Cassøe også imponeret over interessen fra de tværfaglige arkitektteams.

– Byudviklingsprojektet i Holstebro er kendetegnet ved stort commitment – lige fra ejerskabet til involveringen af byens målgrupper. Det er en klar styrke, at det private og offentlige går sammen og har et langsigtet perspektiv for byudviklingen. Det skærper interessen fra mange arkitektfirmaer, fordi det giver ro i maven med hensyn til viljen og evnen til at føre planerne ud i livet. Samtidig er det et stort plus for kommende investorer, at de kan se, at der er bred og dyb opbakning bag en samlet plan, siger Rasmus Cassøe.


Stor borgerinddragelse

En proces med omfattende inddragelse af borgere, erhvervsliv og organisationer i Holstebro er gået forud for arkitektkonkurrencen. De mange ideer og forslag herfra bliver en del af selve konkurrenceoplægget. Vinderprojektet bliver præsenteret på et borgermøde i Holstebro sidst på året.

Yderligere info:

Jesper Larsen, direktør Holstebro Udvikling P/S, tlf. 2014 7871

Rasmus Cassøe, partner CFBO, tlf. 2053 7190

 

 

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev