Tre skarpe til vinderholdet

9 okt, 2019

Jan Albrechtsen er partner i Tegnestuen Vandkunsten og teamleder for vinderholdet, Team Vandkunsten. Her svarer han på tre skarpe om byudviklingen i Holstebro og byens fremtid.

 

Mere end 450 borgere var på plads i Black Box i Musikteatret i Holstebro 7. oktober til Byens Møde 2.0. Her kårede vi vinderen af arkitektkonkurrencen om at udarbejde det bedste bud på en ambitiøs og samlende udviklingsplan for Holstebro midtby og sygehusgrunden.

Det blev Team Vandkunsten, der vandt, og her kan du læse teamleder Jan Albrechtsens svar på tre spørgsmål om konkurrencen, byen og fremtiden.


Hvordan har det været at være en del arkitektkonkurrencen i byudviklingsprojektet i Holstebro?

– For os har det været en virkelig god og meget reel proces. Det har ikke været en pseudo-proces. Vi har haft rigtig mange gode snakke med de forskellige interessenter og involverede parter, og det er rigtig vigtigt for os. Vi skal ikke opfinde den dybe tallerken, men vi skal forsøge at høre, lytte og forstå byens DNA, og hvad det er, de lokale i virkeligheden vil. Vi er jo gæster i en by, vi ikke kender.

Byudviklingsprojektet i Holstebro har haft og har fortsat et stort fokus på at inddrage borgere og andre af byens aktører. Hvordan adskiller dette byudviklingsprojekt sig fra andre, du har været med til tidligere?

– Jeg synes, det adskiller sig ved, at når vi har siddet til heldagsworkshops, har alle været der. Alle arkitektholdene, hele bedømmelsesudvalget, byrådspolitikere, og selv borgmesteren har været der hver gang. Jeg har flere gange siddet til den slags møder, hvor politikerne forsvinder undervejs, fordi de har andre møder, og så ser vi dem ikke igen.

I den her proces har der været aktiv og fuldstændig deltagelse, og det gør jo, at der opstår en oplevelse af at kende hinanden bedre for hver gang. Det har været meget positivt at opleve, og de [bedømmelsesudvalget og bestyrelsen Red.] har været meget vedholdende og konsistente i den måde, de har håndteret arbejdet med byudviklingen.

Hvordan ser du fremtiden for Holstebro?

– Vi tror virkelig på den, ellers havde vi ikke lavet et bud på en udviklingsplan for den. Vi tror, der er en fremtid for byen, hvis man bliver ved med at holde fast i byens tydelige identitet. Det er til gengæld helt essentielt, at der flytter nogle flere nye til, som fortætter bymidten. Den næste generation vil have bo- og livskvalitet tæt på byen, og her har Holstebro et kæmpe potentiale i at lokke dem til med nogle nye og sindssygt attraktive boliger.

Team Vandkunsten består af Tegnestuen Vandkunsten, Skaarup Landskab, ÅF, Torben Schønherr og ICP.

Holdet skal nu inddrage elementer fra de to andre arkitektforslag i den endelige Byens Plan, som de skal have klar primo 2020.

Her kan du se de tre arkitektforslag, og læse dommernes kommentarer

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev