Menu

Tre skarpe til vinderholdet

9 okt, 2019

Jan Albrechtsen er partner i Tegnestuen Vandkunsten og teamleder for vinderholdet, Team Vandkunsten. Her svarer han på tre skarpe om byudviklingen i Holstebro og byens fremtid.

 

Mere end 450 borgere var på plads i Black Box i Musikteatret i Holstebro 7. oktober til Byens Møde 2.0. Her kårede vi vinderen af arkitektkonkurrencen om at udarbejde det bedste bud på en ambitiøs og samlende udviklingsplan for Holstebro midtby og sygehusgrunden.

Det blev Team Vandkunsten, der vandt, og her kan du læse teamleder Jan Albrechtsens svar på tre spørgsmål om konkurrencen, byen og fremtiden.


Hvordan har det været at være en del arkitektkonkurrencen i byudviklingsprojektet i Holstebro?

– For os har det været en virkelig god og meget reel proces. Det har ikke været en pseudo-proces. Vi har haft rigtig mange gode snakke med de forskellige interessenter og involverede parter, og det er rigtig vigtigt for os. Vi skal ikke opfinde den dybe tallerken, men vi skal forsøge at høre, lytte og forstå byens DNA, og hvad det er, de lokale i virkeligheden vil. Vi er jo gæster i en by, vi ikke kender.

Byudviklingsprojektet i Holstebro har haft og har fortsat et stort fokus på at inddrage borgere og andre af byens aktører. Hvordan adskiller dette byudviklingsprojekt sig fra andre, du har været med til tidligere?

– Jeg synes, det adskiller sig ved, at når vi har siddet til heldagsworkshops, har alle været der. Alle arkitektholdene, hele bedømmelsesudvalget, byrådspolitikere, og selv borgmesteren har været der hver gang. Jeg har flere gange siddet til den slags møder, hvor politikerne forsvinder undervejs, fordi de har andre møder, og så ser vi dem ikke igen.

I den her proces har der været aktiv og fuldstændig deltagelse, og det gør jo, at der opstår en oplevelse af at kende hinanden bedre for hver gang. Det har været meget positivt at opleve, og de [bedømmelsesudvalget og bestyrelsen Red.] har været meget vedholdende og konsistente i den måde, de har håndteret arbejdet med byudviklingen.

Hvordan ser du fremtiden for Holstebro?

– Vi tror virkelig på den, ellers havde vi ikke lavet et bud på en udviklingsplan for den. Vi tror, der er en fremtid for byen, hvis man bliver ved med at holde fast i byens tydelige identitet. Det er til gengæld helt essentielt, at der flytter nogle flere nye til, som fortætter bymidten. Den næste generation vil have bo- og livskvalitet tæt på byen, og her har Holstebro et kæmpe potentiale i at lokke dem til med nogle nye og sindssygt attraktive boliger.

Team Vandkunsten består af Tegnestuen Vandkunsten, Skaarup Landskab, ÅF, Torben Schønherr og ICP.

Holdet skal nu inddrage elementer fra de to andre arkitektforslag i den endelige Byens Plan, som de skal have klar primo 2020.

Her kan du se de tre arkitektforslag, og læse dommernes kommentarer

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev