Menu

Vejen til Byens Plan

Holstebro Udvikling har en vision om at udvikle Holstebro som den centrale motor for hele Nordvestjylland. Det kræver en plan, som er visionær, langsigtet og realistisk at gennemføre.

Siden januar 2019 har der været gang i en spændende proces med involvering af byens borgere og andre aktører som virksomheder, handelslivet, organisationer og mange andre fra hele kommunen.

Målet var Byens Plan, der er en langsigtet, sammenhængende og ambitiøs udviklingsplan for hele midtbyen i Holstebro. Byens Plan er færdigudarbejdet. Her kan du læse mere om den spændende proces. 

Vejen til Byens Plan

I foråret 2019 deltog en stor gruppe unge fra byen i en event for at få unges syn på byen og byens udvikling med i arbejdet.

Virksomheder og organisationer deltog i et byforum og vi holdt det første af to store og velbesøgte borgermøder for at høste input og konkrete ideer til udviklingsarbejdet.

Resultatet af den omfattende borgerinvolvering var omkring 1.000 konkrete forslag og ideer.

19 tværfaglige arkitektteams fra hele landet søgte om at blive udvalgt til at deltage i en såkaldt parallelkonkurrence, hvor vinderen ville få til opgave at udarbejde Byens Plan.

I maj udvalgte vi tre teams: Team Lendager, Team AART og Team Vandkunsten.

De tre teams arbejdede i flere måneder og deltog undervejs i flere workshops i Holstebro, hvor de skulle fremlægge deres tanker for hinanden undervejs.

Og blyanterne var spidse, visionerne store og engagementet højt blandt de tre hold, som blandt andet foreslog en flytning af Kvickly fra Sønderland til Enghaven, færre biler i midtbyen og en mere grøn bykerne.

De tre forslag blev præsenteret til et velbesøgt Byens Møde 2.0 i oktober 2020, hvor vinderen også blev kåret: Team Vandkunsten.

Den endelige Byens Plan

Team Vandkunsten har nu leveret den endelige Byens Plan, som er blevet overdraget til Holstebro Kommune. Det er nu kommunens opgave at implementere de forskellige elementer fra udviklingsplanen i udviklingen af byen over de kommende år. 

Kontakt

Hvis du er interesseret i byudvikling og gerne vil vide mere, så tag fat i direktør

Maj Britt Rosenmeyer Olsen

+45 4026 1900

mbro@hbudv.dk

Sådan har hele byen været med i processen

En fælles midtby for alle. Det har været et mantra i Holstebro Udviklings arbejde helt fra begyndelsen, og derfor er der blevet lagt et stort stykke arbejde i at høre borgernes mening, få konkrete ideer og et stort engagement i udviklingsprocessen.

Siden januar 2019 har der derfor været en lang række events med plads til input, debat og store visioner. Se mere om processen i videoen. 

Unge Event

Mere end 20 af byens unge var inviteret til idéudvikling i januar. Det blev til mange gode input
og konkrete ideer til projekter, der kan være med til at gøre det bedre at være ung i fremtidens Holstebro.

Byforum

Byens organisationer, virksomheder, erhverv- og handelsliv og foreninger blev samlet i Byforum. Aktørerne med interesser i byen kom over to mødegange, januar og marts, med deres syn på,
hvad de gerne ser Holstebro bliver til i fremtiden.

Byens Møde

Borgermøderne viste, hvor stort et tilløbsstykke byudviklingen er i Holstebro. I februar og oktober 2020 var der fuldt hus, da vi først inviterede til debat
og idéudvikling og siden præsenterede arkitektforslagene og fandt en vinder. 
Til det første borgermøde gav i de fremmødte borgere ikke færre end 1.000 ideer til deres fremtidige midtby.

Åbent Hus

De tre arkitekthold udarbejdede alle nogle imponerede og visionære bud på fremtidens Holstebro. Til Åbent Hus i november 2019 var alle inviteret til at gå endnu mere i dybden med de tre forslag, møde Team Vandkunstens teamleder, Jan Albrechtsen, borgmester H.C. Østerby og direktør Jesper Larsen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev