Arkitektkonkurrencen om fremtidens Holstebro skudt i gang

26 apr, 2019

Holstebro Udvikling P/S præsenterer i dag det konkurrencemateriale, de tre tværfaglige arkitektteams skal tage udgangspunkt i, når stregerne til fremtidens midtby i Holstebro skal tegnes. I dag får arkitekterne også mulighed for selv at se nærmere på Holstebro, når Holstebro Udvikling er vært ved en rundtur i byen.

Startskuddet til konkurrencen om at lave det bedste bud på en sammenhængende, langsigtet og ambitiøs udviklingsplan for Holstebro midtby, bliver affyret i dag.

Holstebro Udvikling P/S præsenterer i dag konkurrencematerialet for de tre arkitektteams, Team Vandkunsten, Team AART og Team Lendager, de over de kommende måneder skal tage udgangspunkt i, når de skal give et helt konkret bud på en udviklingsplan for Holstebro midtby.

– De får en god start, fordi Holstebro Udvikling allerede har lavet et stort arbejde med at inddrage rigtig mange i processen. Borgerne har været meget engagerede, men der har også været et stort engagement fra mange andre sider, der nu resulterer i et konkurrencemateriale, som peger arkitekterne i en retning. Nu bliver det spændende at se, hvad de kommer frem til, siger partner i byplantegnestuen CFBO, Rasmus Cassøe, der står for arkitektkonkurrencen.

I konkurrencematerialet er Holstebro inddelt efter temaer og geografi, hvor der bl.a. er fokus på at få en mere blå og grøn by, en bedre sammenhæng i hele bymidten, kulturen og bylivet samt at styrke Holstebro som handelsby.

Arkitekterne på rundtur i dag

Arkitekterne får i dag, mandag, mulighed for selv at se godt og grundigt på Holstebro, når Holstebro Udvikling og Holstebro Kommune er vært ved en rundtur i byen. Her viser udviklingsselskabets bestyrelse og byplantegnestuen CFBO rundt ved de udviklingsrelevante områder som Slagteriet, Sygehusgrunden og Enghaven. Men det er ligeså vigtigt, at arkitektholdene ser Holstebro og fornemmer stemningen og byens puls, mener direktør, Jesper Larsen. 

– Det betyder selvfølgelig meget for os, at arkitektholdene kommer ud og ser de steder, de skal arbejde med. Men endnu vigtigere er det, at holdene kommer ud og oplever byens puls. Udviklingsplanen skal udarbejdes med respekt for byens historie, kultur og liv. De skal tegne en midtby for alle, og vi glæder os til at byde dem velkommen, siger Jesper Larsen.

Efter rundturen er der en workshop, hvor de tre tværfaglige teams kan blive meget klogere på opgaven, og Holstebro Udviklings bestyrelse og styregruppe bliver klogere på arkitekternes indledende tanker.

De tværfaglige arkitektteams skal aflevere deres bud på en udviklingsplan i sensommeren, og den endelige Byens Plan skal være færdig ved udgangen af 2019. 

 

Holstebro Udvikling P/S sætter fokus på FN’s Verdensmål

Fra den 23. august til den 31. oktober 2021, hvor FN starter klimatopmødet COP26 i Glasgow, er verdensmålene i fokus i Holstebro. Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for både virksomheder og byer – og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om. FN’s verdensmål er et internationalt initiativ, der kan synes langt væk fra vores hverdag og derfor er lokalt ejerskab og forankring helt essentiel, hvis vi skal flytte os sammen internationalt: Det er nu mere vigtigt end nogensinde, at vi i Holstebro står sammen.

Aktiviteter

Aktørdag 23. august

 

Den 23. august afholdt Holstebro Udvikling P/S i samarbejde med kommunen aktørdag for 90 deltagere fra 45 forskellige virksomheder, organisationer og foreninger.

Verdens Bedste Morgen 10. september

Holstebro Udvikling P/S uddeler sammen med frivillige chokolade og avis om verdensmål, i samarbejde med det landsdækkende initiativ Verdens Bedste Morgen den 10. september 2021.

Børnenes bud på en bæredygtig by

Holstebro Udvikling P/S inviterer i samarbejde med Shane Brox børn til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer, der afsløres i forbindelse med verdensmålsdagen den 14. oktober.

Verdensmålsdag 14. oktober

Den 14. oktober afholdes verdensmålsdag i Holstebro på Store Torv.

Program og mere info følger.

Læs mere om projektet via vores sociale medier:

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Du kan også bidrage til udviklingen. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og giv din mening til kende på Facebook og LinkedIn.

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Nørregade 13
7500 Holstebro

Maj Britt Rosenmeyer Olsen
Adm. direktør
M +45 4026 1900
E-Mail

Tilmeld nyhedsbrev