Menu

Holstebro Udvikling sætter fokus på de traditionelle forestillinger om mande- og kvindefag med uddannelsesmesse

Torsdag d. 9 og fredag d. 10/3 2023 var der kun smil og glade dage blandt de ca. 220 elever fra 6 skoler fra Holstebro Kommune. Holstebro Udvikling havde arrangeret en uddannelsesmesse, som havde til formål at skubbe til de traditionelle tanker om mande- og kvindefag på arbejdsmarkedet. Uddannelsesinstitutioner og aktører fra Holstebro og omegn deltog på messen, som foregik på Sygehusgrunden.

 

I forbindelse med ”Lige i Holstebro”, som var en uge med fokus på ”ligestilling og ligeværd” (FN’s verdensmål #5) i Holstebro, afholdt Holstebro Udvikling En Køn Uddannelsesmesse henvendt til alle skoler i Holstebro Kommune med 6-7 klassetrin. Herunder deltog Den Kristne Friskole, Vinderup Skole, Nørre Boulevard Skolen, Borbjerg Skole, Mejrup Skole og Skave Skole.

Holstebro Udvikling havde inviteret fem uddannelsesinstitutioner med et enkelt krav: Eleverne der repræsenterede skolen skulle være det modsatte køn end normen.  for at kunne give et praksisnært og friskt pust til debatten om de traditionelle tanker om mande- og kvindefag både indenfor arbejdsmarkedet og uddannelser.

Eleverne deltog i praksisnære opgaver fra UCH, Uddannelsescenter Holstebro, Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland, VIA University College Holstebro, Politiet og Militæret. Bl.a. blev eleverne udfordret med at skulle skifte hjul på en bil, prøve at bestå optagelsesprøven til Politiet og øve førstehjælp på genoplivningsdukker.

Holstebro Udvikling havde derudover købt Handy Woman ind til konceptet. Her besøgte eleverne Jeanne Fjorbacks 17 meter lange pink truck. Eleverne fik et indblik i hvordan Jeanne startede sin forretning og prøve derudover kræfter med at lave et lampeudtag.

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev