Menu

72 små skridt i den rigtige retning

Pressemeddelse

30 jun, 2023

Holstebro Udvikling planter 72 træer i murerbaljer for at kunne eksperimentere med grønne byrum og inviterer alle på ’skovtur’ på Sygehusgrunden. Målet er at styrke byens natur, hvilket er en konkret del af visionsoplægget Byens Plan

Plant 1000 træer

Sådan lød et af forslagene til kickstartprojekterne i Byens Plan, det visionsoplæg for udvikling af Holstebro bymidte, som Holstebro Udvikling P/S stod i spidsen for i 2018 til 2020. Og i disse dage tager Holstebro Udvikling endnu et skridt, der skal være med til at udfolde visionen om mere grønt i byen: 72 træer bliver plantet i murerspande og stillet op på sygehusgrunden, hvor der tidligere har været parkeringsbåse, og hen over sommeren skal de være med til at skabe en urban forrest, en byskov, som direktør for Holstebro Udvikling, Maj Brit Rosenmeyer Olsen, håber at besøgende i området vil glæde sig over.

Der er seks visioner i Byens Plan, og en af visionerne handler om at styrke byens natur. Det er den plan, vi tapper direkte ned i, når vi med træerne forsøger at skabe grønne byrum og eksperimentere med, hvilken effekt og værdi det kan give til området, fortæller hun.

De 72 træer bliver i første omgang plantet i store murerspande, og tanken er at de skal være med en del af forskellige midlertidige byrum indtil de får en mere permanent placering på Sygehusgrunden.

Men hele sommeren kommer de til at fungere som et grønt byrum eller en byskov, hvor vi med borde og bænke yderligere skaber lidt liv og miljø. Håbet er, at folk vil tage imod initiativet og besøge området og blive lige så glad for tanken om en byskov, som vi er, så vi sammen kan glæde os og passe på den, siger Maj Brit Rosenmeyer Olsen, der er begejstret over, at de første 72 første små træer er ankommet til Sygehusgrunden.

I forbindelse med arbejdet med Byens Plan havde vi en række borgermøder, hvor mange borgere deltog og kom med deres ideer til, hvordan bymidten kunne udvikle sig. Med træerne ønsker vi at honorere borgernes ønske om en mere grøn midtby.

 

Ny bæredygtig bydel

Idéen med en byskov passer perfekt med visionen om at transformere Sygehusgrunden til en ny og bæredygtig bydel, hvor også det grønne og biodiversiteten skal styrkes. Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden har netop fået lavet en biodiversitetsrapport, og tiltaget med træerne er da også tænkt som et initiativ der skal understøtte biodiversiteten og den overordnede masterplan for området.

Træerne er naturligvis hjemmehørende løvtræer som avnbøg, hvidtjørn, stilk-eg og almindelig bøg, fortæller Maj Brit Rosenmeyer Olsen.

Træerne bliver plantet fredag den 30. juni, og herefter er den nye byskov til fri afbenyttelse for alle hele sommeren.

Vi håber, at besøgende i området vil tage godt imod vores lille byskov, blive glad for den og behandle den pænt, så træerne kan få de bedste betingelser for at trives og være med til at gøre Holstebro endnu grønnere.

 

For yderligere information kontakt venligst adm. dir. Maj Brit Rosenmeyer Olsen på 40 26 19 00

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev