Menu

Fokus på ligestilling og mønsterbrydere

Pressemeddelse

28 feb, 2023

I uge 10 stiller Holstebro Udvikling P/S sammen med lokale organisationer skarpt på FN’s Femte verdensmål, ligestilling, ligeværd og lige muligheder. Kom blandt andet til workshop med mønsterbryderen Jeanne fra Handy Woman, kendt fra Løvens Hule.

FN’s Verdensmål har de seneste år været et af fokuspunkterne hos Holstebro Udvikling P/S, og i uge 10 er det Verdensmål nummer fem, ligestilling mellem kønnene, der står for skud. I samarbejde med en række lokale foreninger og organisationer sætter Holstebro Udvikling således med projektet ’Lige i Holstebro’ fokus på ligestilling, ligeværd og lige muligheder med aktiviteter, foredrag og samtaler i Holstebro og omegn.

En bæredygtig by er ikke kun en grøn by, det er også en by, hvor der bliver arbejdet bevidst med at skabe rum og mening for alle. Og vi er stadig langt fra at være i mål. Det er en vigtig opgave, som vi alle har et ansvar for at være med til at løse. Derfor er Holstebro Udvikling en del af projektet ’Lige i Holstebro’” siger adm. direktør for Holstebro Udvikling, Maj Brit Rosenmeyer Olsen og fortæller, at de mange aktiviteter i uge 10 berører temaer som køn, ulighed i sundhed, uddannelse, lige muligheder for adgang til gadeidræt, lighed i køkkenet, voldsproblematikker og undertrykkelse, økonomisk uafhængighed og lige rettigheder for mænd og kvinder.

Bliv handy woman

Holstebro Udvikling står bag fire aktiviteter under paraplyen ’Lige i Holstebro’. Blandt andet kan man fredag den 10. marts på Sygehusgrunden møde Jeanne Fjorback fra Handy Woman, der er kendt fra tv-programmet Løvens Hule.

“Jeanne Fjorback er en af de kvindelige mønsterbrydere, som vi har brug for mange flere af. Jeg håber, der er mange, som har lyst til at komme forbi hendes 17 meter lange, lyserøde truck og høre hendes meget inspirerende historie” siger Maj Brit Rosenmeyer Olsen.

På workshoppen kan man blive inspireret og samtidig helt konkret lære at hænge lamper op. Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding. Og når man har deltaget, får man 15 % rabat på køb hos Wunderwear, som også forkæler en med et glas bobler, mens Kaffeladen giver 25 % rabat på kaffe og kage den 10. marts.

For de unge har Holstebro Udvikling skabt en inspirerende mini-uddannelsesmesse, der skal skubbe til de sædvanlige kønsroller omkring uddannelse og arbejde. Messen finder sted den 9. og 10. marts og er henvendt til alle skoler i Holstebro Kommune med 6.-7. klassetrin – og mange skoler er allerede tilmeldt.

“Det væltede ind med tilkendegivelser fra skoler, der gerne ville være med, så vi måtte udvide det oprindelige koncept fra en til to dage. Det er meget glædeligt, og det viser at skolerne også har fokus på at få nedbrudt traditionelle kønsbarrierer i forhold til uddannelse” siger Maj Brit Rosenmeyer Olsen. 

Mød en mønsterbryder

På messen får eleverne et anderledes friskt, personligt og praksis-orienteret billede af uddannelser fra blandt andre UCH, Uddannelsescenter Holstebro, Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland, VIA University College Holstebro, politiet og militæret, lige som de unge kan møde Jeanne Fjorback.

 

“Arrangementet vil lade eleverne tale med rigtige mønstrebrydere og rollemodeller, der har valgt uddannelse og profession trods de traditionelle forestillinger om kvinde- og mandefag. Samtidig kan de få svar på store, små og skæve spørgsmål omkring valg af uddannelse, erfaringer fra studietiden og mødet med arbejdslivet.

Ugen byder også på en rundvisning for synshæmmede på Sygehusgrunden med kvartermester Svend Erik Andersen. Turen er gratis, men tilmelding påkrævet.

Og så kan man stadig give sit besyv med i forhold til at gøre Holstebro lidt bedre for alle – ved at udfylde et spørgeskema om området bag Rådhuset og under parkeringshuset ved Sorte Stien. Holstebro Udvikling sætter med udgangspunkt i området fokus på tryghed i byen for alle.

Vi forsøger med vores aktiviteter at komme bredt ud og ramme vidt forskellige mennesker i Holstebro, og heldigvis er der stor interesse og opbakning”

siger Maj Brit Rosenmeyer Olsen og tilføjer, at der i øvrigt stadig er få pladser tilbage til Urban Fitness den 4. marts, hvor man blandt andet har mulighed for at møde Jacob Søndergaard fra ’Rigtige Mænd’ og flere lokale fitness-aktører. Eventet er gratis, og de første 100 registrerede deltagere får desuden en gratis t-shirts.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev