Menu

Uddannelsesmesse
– fra jord til bord

Holstebro Udvikling inviterer til uddannelsesmesse om hvor vores mad kommer fra

Holstebro Udvikling inviterer alle skoler i Holstebro Kommune i 6-7 klassetrin til en spændende og inspirerende uddannelsesmesse med fokus på madvarer fra jord til bord. Mød fødevareaktører, landbrugseksperter og gastronomiske talenter, der viser vejen til ansvarlig madproduktion.

Uddannelsesmessen – Jord til Bord foregår d. 8/6 og 9/6 2023.

Se efter det røde flag med Holstebro Udviklings logo.

Formålet med uddannelsesmessen er at give eleverne en øjenåbnende og informativ oplevelse, hvor de kan lære hvor maden kommer fra. Gennem praktiske aktiviteter og mødet med forskellige aktører, får deltagerne mulighed for at opnå indsigt, øge deres viden om og skabe bevidsthed om madens vej fra jord til bord. 

Alle pladser er booket. Følgende skoler deltager:
Borbjerg Skole, Margrethe Reedtz Skole, Mejrup Skole, Rolf Krake Skole og Tvis Skole.

Aktører og aktiviteter 

Bilka, Holstebro: Kom og lav dit eget grillspyd og hør om Antonius grisens rejse fra at være en grisling til mad på bordet. Til sidst smages der på grillspyddene.

Naturstyrelsen, Holstebro: Bliv en del af vores fortælling om bæredygtigt kød ved at opleve en nyskudt sommerbuk. Vi diskuterer også etikken bag dyreslagtning og laver lækre krondyrkødsdeller og fladbrød sammen.

Klimaagendaen, Holstebro Kommune: Kom og hør hvordan din mad påvirker klimaet. Vær med i en spændende klimastafet, hvor I konkurrerer om at sammensætte det mest klimavenlige måltid. Vindergruppen kåres ud fra den laveste klimabelastning.

Holstebro Biavlerforening: Lav honning sammen med vores dygtige biavlere. Smag på den frisk slynget honning og bliv klogere på biernes fascinerende samfund.

Holstebro – Struer Landboforening: Udforsk planterne i marken og opdag, hvilke frø og kerner der bruges til forskellige fødevarer. Vær med til at matche hvilke kerner, der bliver til diverse fødevarer og opdag hvor meget en ko egentlig skal spise for at producere 40 L mælk om dagen. Derudover medbringer Holstebro – Struer Landboforening et kunstigt yver, så du har muligheden for at prøve at malke mælk ud.

Nordic Food College, Fiskehandel, Holstebro: Oplev fiskens verden, lav din egen fiskefrikadelle og lær om bæredygtigt fiskeri. Bliv en ægte fiske-ekspert og få lov til at røre ved en friskfanget fisk.

Billeder fra arrangementet: 

Bemærk!
Alle Holstebro Udviklings aktiviteter foregår på eget ansvar. Bemærk desuden at ved alle aktiviteter vil der blive taget billeder og videoer. Hvis du ikke ønsker at medvirke, skal du selv henvende dig til Holstebro Udvikling og gøre opmærksom på dette. Ved at booke en billet, accepterer du disse betingelser.

Er du interesseret i byudvikling? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Holstebro Udvikling, og vær med i udviklingen.

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev