Menu

Populære nye oplevelser på den gamle sygehusgrund

Pressemeddelse

14 okt, 2022

Der bliver noget for alle aldre og vidt forskellige interesser, når Holstebro Udvikling P/S inviterer alle borgere i Holstebro til oplevelser på den gamle sygehusgrund. Aktiviteterne kan give dig både viden, sundhed, adrenalin i blodet og gåsehud. En af aktiviteterne blev i første omgang udsolgt på 30 timer – nu er flere ture på vej

Holstebro Udvikling P/S kaster sig – sammen med en række kendte mennesker fra byen – bogstaveligt ud i noget nyt i efterårsferien i uge 42. Her åbner de nemlig for første gang dørene for en række aktiviteter på den gamle sygehusgrund, hvor man blandt andet kan prøve kræfter med urban rappelling.

Det er vigtigt for os at vise, at sygehusgrunden har meget at byde på – også i en ny kontekst. Derfor vil vi gerne invitere borgerne til at opleve en del af det store område og de mange bygninger med nye øjne. Det kan midlertidige oplevelser, som dem vi laver i efterårsferien, være med til”, siger direktør for Holstebro Udvikling Maj Britt Rosenmeyer Olsen.

Holstebro Kommune overtog sygehusgrunden fra Region Midtjylland i august i år, og den bliver nu administreret af arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden. Det er netop i samarbejde med arealudviklingsselskabet og flere forskellige aktører, at Holstebro Udvikling i efterårsferien tilbyder seks forskellige aktiviteter.

Gennem midlertidige aktiviteter kan vi afprøve, hvad de forskellige bygninger og rum kan og det er med til at løfte kvaliteten af et område – også i et investorperspektiv, forklarer Thomas Leerberg, der er nyudnævnt direktør for Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden.

Aktiviteterne er gratis for alle borgere og henvendt til vidt forskellige målgrupper, så der vil være noget for alle. Og allerede nu er der blevet taget vanvittigt godt imod initiativet”, fortæller Maj Britt Rosenmeyer Olsen.

Vi er blæst bagover af den overvældende interesse for vores aktiviteter. Især for vores Haunted Hospital-oplevelse, der er tænkt som en blanding af et escape room og uhygge-opvarmning til Halloween. Vi havde til at starte med kalkuleret med otte ture om dagen i fem dage, men de var udsolgt på 30 timer, så nu laver vi 14 ekstra ture hen over de fem dage,” siger hun.

Udsolgt på 30 timer – flere ture på vej

Haunted Hospital foregår fra søndag den 16. til torsdag den 20. oktober, og byder i den grad på gys og gru, når Holstebro Udvikling forsøger at skræmme livet af deltagerne på gangene i og under den ældste bygning i det gamle Holstebro Sygehus.

“Vi har allieret os med Rollespilsakademiet Aps og frivillige, der hjælper med at skabe den rigtige stemning og skræmmeeffekter på hospitalsgangene. Der vil være to forskellige ture, hvor den ene har en anbefalet aldersgrænse fra 12-15 år og den anden fra 15 år og op, så det bliver tilpas skræmmende“, forklarer Maj Britt Rosenmeyer Olsen.

Er man ikke til uhygge og gåsehud, arrangerer Holstebro Udvikling i samarbejde med Arealudviklingsselskabet også en række eksklusive rundvisninger af mere almindelig karakter. Her går man rundt på Sygehusgrunden med Thomas Leerberg, der foruden at være direktør også er arkitekt. Rundvisningerne foregår den 18., 19. og 28. oktober.

Fredag den 21. oktober kan man få et adrenalinsus, når Holstebro Udvikling i samarbejde med Team-Nord ApS inviterer på Urban Rappelling udover sengetårnet på det gamle sygehus, der er cirka 45 meter højt. Aldersgrænsen er minimum 12 år.

Vi glæder os til at skabe en fælles oplevelse med borgerne. Borgmester H.C Østerby har lovet at være til stede når vi starter rappelling-aktiviteten fredag kl. 10″ fortæller Maj Britt Rosenmeyer Olsen, der også selv stiller op til rappelling sammen med Thomas Leerberg.

Det synes vi er et meget godt billede på, hvordan vi samarbejder her i Holstebro – og at vi godt tør kaste os ud i nye ting sammen”, siger hun.

Torsdag den 20. oktober er det DGI, der er med som aktør til en aktiv formiddag for seniorer i gymnastiksalen på Sygehusgrunden, mens det fredag den 21. oktober er børnene, der er inviteret til en aktiv formiddag sammen med DGI og Holstebro Udvikling.

Fredag formiddag kan man som familie også være aktiv sammen med Holstebro Udvikling, når de sammen med Vestjysk Orienteringsklub inviterer på familieløb på Sygehusgrunden. Der vil være ca. 15 poster, hvor deltagerne skal finde bogstaverne til et ord.

Alle aktiviteter er gratis, men af hensyn til brandsikkerhed med videre er der krav om tilmelding. Læs mere på https://holstebroudvikling.dk/aktiviteter-paa-sygehusgrunden/

For yderligere information kontakt venligst adm. dir. Maj Brit Rosenmeyer Olsen på 40 26 19 00

Om os

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Sammen med borgere, virksomheder og organisationer skaber vi rammerne for fremtidens Holstebro.

Om Holstebro Udvikling

KONTAKT

Holstebro Udvikling P/S
Lægårdvej 10, 3A
7500 Holstebro

CVR: 39680645

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev